Thursday, October 22, 2015

Lubuk Jersey NBA MLB NFL NHL! Rare ooiii!!!


assalamualaikum! ogenki ka? hahaha. ooooohisashiburi deshou~ ne.... =p 

ye ye aku tau. been a while gak aku tak menulih kat sini. ekeke. maap la, banyak circumstances. hiks. nak buat macam mana... time ada idea, mood takde... time ad mood, idea tadek... so... mereput la aku pon. hahaha

hey! abaikan. now im back! kejap je a tapi. ekeke. haaa~ kali ni aku ada idea, dan ada mood. so, ada la entry. hihik. aku nak cerita pasal apa? jeng jeng jeng!! meh aku buat review, flashback sket. ala2 quantico. luls

al kisahnya aku ni peminat tegar sokan2 amarekaaa... macam baseball MLB, american football NFL, basketball NBA, dan hockey NHL. mintak maap la... bolasepak or orang kampung aku kata 'soccer' tu aku kurang minat. ngee... =p anyway. disebabkan aku minat sokan2 yang aku consider rare bagi masyarakat Malaysia ni, maka aku tak banyak akses kepada sports merchandise yang aku gemari. kalau macam jersi bola tu, merata ada. dari butik al-ikhsan sampai ke pasar malam, uptown downtown... semua buleh dapat. 

tapi jersey, baju, merchandise NBA NFL MLB NHL tobat nak jumpak kat sini sesenang tu. pegi bundle pon belom tentu ada. huhu. so... selaku peminat tegar sokan2 tu, aku kuciwa la sket sebab rasa macam dianaktirikan. chewaahhh! hahaha

tapi!

tapi kini, aku... dan korang2/dorang2 yang minat sukan amarekaa ni dah takyah serabut kepala otak buat akaun paypal semata-mata nak beli jersi secara atas talian. yaayyy!! sebab? sebab ada sorang brader ni dah bukak kedai - that's right! - kedai, physical store, yang jual merchandise NBA NFL NHL MLB nih. wohoooo!!

ye ke ni? betul ke ni an?? haaa... korang bleh belek2 gambor2 yang dikirimkan ni. aku nak tolong promo ni. hehehe. 


first look . steady kan? 

tak ke kau gila sekejap nampak jersey2 team favourite ko? hahaha

ada jersey / uniform MLB, NFL, NHL! peergghh... kalu aku ke sini ni, mau sebakul dua aku bungkus jersey2 yang ada. haha





brader hairul yang cool. tokey kedai.  mesti la cool. nampak kipas belakang dia tu? tala kat dia sentiasa. ekeke

wohoooo!! nampak? nampak?? hahahaha. mau aku kelupur kegirangan atas lantai kat kedai ni kalo dapat sambar selai dua jersey team / player fevret aku. muehehehe

ekceli kedai ni kedai sports and printing. brader ni memang pro ah bab2 prin memerin ni. tapi kalau korang nak print assignment or thesis or working paper bagai, sini bukan la one stop korang. ekeke. 

ni antara servis yang ada. 


eh lupa mention, ada cycling jugak. hahaha. ni antara yang brader tu offer kat kedai dia. check it out!

aku kalo bab jersey2 sokan2 fevret ni, aku cerewet sket. kalu buleh nak yang sejibik macam player pakai masa game/match. on field, istilah orang kampung aku. ekeke. so how bout kedai ni? ada baek?? haaa.... bagi aku... TERBAEK!! kualiti memang cun. dengan material dia, dengan stitching dia, dengan siap ada nama player and nombor berjahit/bersulam... harga pon berpatutan. ko nak apa lagi? mana lagi nak cari barang rare sebagos tu beb!  

and aku difahamkan, kalo korang berkenan certain jersey, especially MLB, NFL, NHL, NBA, tapi korang pegi store ni, takde jersey yang korang nak... jangan nanges dulu. sembang dengan brader tokey kedai tu. korang boleh tempah kat dia beb! order barang yang korang hajatkan. brader awesome ni carikan untuk korang. tak payah keriau, tak payah serabut kepala otak nak beli online sendiri. order je kat dia kat kedai ni, then sampai barang, pegi amik. steady. betul tak? hehehe

kalo aku nak promo satu2, mau makan sehari punya menulih. hahah. so... amacam? cara tak? hihihi. kalo korang berminat nak memiliki barang2 rare nih, sila2 la jengah kedai ni beb. kat mana? haaa... nah, amik alamat sama contact number;


brader Hairul - 018_356_44_38 . sori gambor tak cun. biasa la, aku  tak reti fotografi... =p

No 28, bazaar asy-syarif, meru, klang. agak2 taktau lokasi, buleh waze. takpon google map. tak pon, datang punchak allemm, amik aku jadi tour guide. wheee! tapi ada upah la. jersey selai cukup.  =p bhahaha

so! aku sembang banyak tak guna. aku tau korang berminat, macam aku jugak. ekeke. jadi silalah berkunjung ke kedai yang rare dan power dan awesome ni. bawak kengkawan adik beradik jiran tetangga. support! hehe . kalo korang pegi sana or contact kedai ni nak beli barang, mention2 la sket nama aku... moga2 terbukak pintu hati dia nak hadiahkan aku jersey cun2 selai dua. korang pon dapat pahala.. kekeke


****

ayte! takat tu je aku menulih kali ni. nak tegok aku menulih lagi, doa2 la aku ada idea dan mood serentak. takpon, ada orang mintak tolong promo barang lagi. hahaha
 
oh bytheway. kepada korang2 yang nak beli equipment softball/baseball... macam gloves, bats, cleats, etc... buleh email aku ye. or komen kat entri ni. nanti aku bagi details. hehe.

till next time! ^^