About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Tuesday, March 3, 2015

Teman Lelaki Opah Hang


ohoo... aku google 'opah' ... ini yang keluar. hahahaha. baru tau!


tadi dekat2 nak megerib tadi, aku dok lepak2 depan tv sambil tunggu azan. hosmet bukak tv3. drama slot akasia ke apa ntah. "teman lelaki upahan" tajuk dia. tajuk pon dah tau banyak krisis. dasar melayu. hahaha

aku tak la kaki drama sangat em em... tapi tadi tumpang tertengok kan, so aku layan la kejap. sape ntah hero heroin marijuana cerita tu aku pon tak kenal. yang aku paham, mamat tu tunang gadis tu. ayte. aku tengok gadis tu macam ala2 je kat mamat tu. mamat tu la mcm beriya benor kat gadis tu. since aku tak tengok dari awal, aku maleh nak buat assumptions. takde pekdah pon mikior hal romah tangge orang kan. ehek

tapi there's one part ni. aku rasa terkesan sangat.

the mamat kat dapo time tu. dok prepare bahan2 nak masak. katanya nak masak untuk Kyra (kot nama dia tu) . aku pon agak2 je la, kyra tu tunang dia, yang pi jenjalan kuar sama dengan dia kat scene2 lepas tadi. ayte, dia masak. (nota kaki; guys who cook redefine hotness)

gedebak gedebik gedebuk... tukor scene laen~ kat opis tunang laki tadi la nih. si gadis tengah buat keja or something macam kerja idk aku tak tulih skrip cerita tu. muehehe... ok pastu mamat tadi ni masuk~ bawak something dalam beg kertas kaler merah. memula aku ingat tu hadiah baju ke apa ke kan... rupanya makanan yang dia masak tadi tu. natang apa tah.. fettucine marinara? carbonara? beautiful nara? bahahaha norahom jadah makanan nama centu. boh la nama elok2 sikit...

ok la aku a bit jakun la kan, tengok bagi makanan dah nama pelik, pastuh dok dalam beg kertas lawa lak tu. dalam otak aku kalo makanan ni.. tak dok dalam sia (mangkuk tingkat), dia dok dalam tupperware. pastu masuk plastik. oooo... ni cerita orang kaya2... lupa. ohok ohok... ok la. pastu ada la dialog sket~

mamat tu beriya happy2 cakap dia masakkan fettucasdfghjkl tu untuk gadis tu. gadis tu tenang je gtau dah makan dah. pastu layan tak layan je tunang dia tu.pastu siap cakap 'lenkali kalo nak datang ke apa ke boleh tak wasap dulu ke mesej ke or call' bla bla bla... #shotsfired .. baeklah, she's got a point. terkebil kebil la kejap mamat tu. hehe... pastu usaha dia untuk berkomunikasi pon cam tak berapa berhasil je... laki tu pon bangun dan menuju ke pintu opis, nak keluar~

si gadis tu... pandang pon tak mamat (tunang dia) tu berlalu membawa diri. then timbul satu scene yang buat aku rasa nak flip je tv 64 (bahagi dua) inci umah aku ni. laki tu cakap "bye" sambil tengok tunang dia kat meja ngadap komputer tu. kooooooottt la tunang dia tu nak kalih muka tengok laki tu pastu senyum dan cakap "bye" or thank you ke apa ke kan....

bukan takat tengok... sahut "bye" pon tak! uhuuuu.... keciknya ati aku rasa~~ ala2 terpukul gittew. well, aku judging based on scene ye, bukan history. taktau la klo laki tu memang jahat dan deserved diperlakukan sedemikian kan. hokhok

pastu keluar la scene2 laen... aku pi solat etc.. then ngadap tv balek. kena plak satu scene ni memang sambungan kesah masak makanan untuk yang tersayang lah ni kan. dah malam ke camne tah, gadis tu rasa lapar or baru teringat nak tengok makanan yang dimasak untuk dia tu. dia bukak beg kertas tu... dia angkat tupperware makanan tu keluar. dia bukak tudung tupperware tu, hidu bau. "masam" katanya... =| pastu dia masukkan balek dalam beg kertas tu, then letak kat lantai, tepi tong sampah.

tong sampah.

aku ulang, tong sampah.

=\

wooii berlagak!! tunang ko susah payah nak amik ati ngko, masakkan your favourite, hantarkan kat opis bagai... ajak makan sama siap... then ko refused then ko wat dono je then dah lewat ko biar makanan tu berkuap dalam bekas tu pastu baru ko check tengok, ko agak2 masam then ko buang cenggitu je?? ko tak rasa ke ko yang salah sebab tak makan sikit awal2 tadi or bukak penutup bekas tu so at least tak berkuwap? asal ignorant sangat ni??

ko tau tak masak makanan untuk orang yang kita sayang tu besor pengertiannya?? ha??? tunang jenis hapa ko nih! dia bukannya paksa ko benti keje ke, split dua gaji ko bagi kat dia ke apa ke. dia cuma nak ko makan dengan dia, or at least rasa bendalah yang dia susahpayah masak tu!! susah sangat ke nak hargai usaha orang? susah sangat ke nak berterima kasih dan maksudkannya!!?? timbang rasa la sikeettt!!!

ok aku emo part tu. sedih kot tengok kamera dok zoom slow2 fokus kat beg kertas berisi tupperware yang ada makanan yang mamat tadi tu masak dengan niat baek tu tersandar kat tong sampah. huk... kalo la laki tu tau... gamaknya apa dia rasa... ='(

ok tu je nak share. terasa nak menulis tetibe ada point camtu. so.. yeah. ehek ehek. bye!


p.s; korang pernah makan sambil nanges?

3 comments:

haniekunie said...

Aneh entry kau ni.. haha tapi bengang gak ak tgk semalam. tetiba laki tu kaya lak. Walaupun dalam kekecohan drama teman lelaki upahan ni, ak mungkin cuma sekadar tertonton bila pergi rumah org (rumah ak tv buat tgk cd je).

Makan sambil nangis buat makanan Rasa masam masin.

Ainnur Jannah said...

ala...sy miss plak episode tu smlm..
mmg x patut lah perempuan tu..padahal dia yg mintak lelaki tu jd teman lelaki upahan dia. -_-"

p/s: pernah je mkn sambil nangis...

Liza Aidid said...

Pernah je makan sambil nangis sorang2. Especially bila bulan puasa sbb berpuasa kat London & NYC. Tuntutan keje. Huhuhu.