About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Thursday, October 16, 2014

Hanya Sekepal Dua - Tigapuluhempat


olla!! como estas!! assalamualaikum~ ^^ shibaraku desu ne... shibaraku ka? ohisashiburi yo. hahaha. minna, genki ka? saa.. yokatta ne~ tung ah sehat. sila jaga kesehatan. jangan saket2 macam aku. tingtong semedang. haha. takpe lah. naseb badan. alhamdulillah. =)


source : deviantART


so!

happy birthday!! diucapkan kepada korang2 yang lahir bulan oktober. dan kepada korang2 yang dah datang carik aku dan tuntut hadiah birthday, korang memang sempoi!! shout out kat korang yang sporting!! sori la hadiah tak meriah sangat. takat mana mampu lah ye. hehehe

keduanya, thanks kat korang yang still lawat blog ni, baca entri2 merapu aku kat sini. terharu bila login blogspot je tengok2 ada la yang komen kat entri2 yang aku tulis. tak lupa jugak kat yang dok seru2 aku kat twitter, facebook, email, wasap... suruh hapdet blog. korang la pemangkin semangat aku nak menulih lagi kat sini. you guys know who you are. merci. arigatou. thank you. terima kasih. =]

nak cerita pasal apa ni? memandangkan ni siri sekepal dua, takleh la aku cerita pasal kawen2 ye? hahaha. hep. bukan aku. tu untuk korang2 yang bebakal. aku dok bebakul je lagi ni ha. ekeke.

kalo nak cakap pasal sekolah, banyak sangat dah kot yang jadi sampai aku malas nak rungkai kat sini. amboih macam alaf21 lak rungkai2 luls. sedikit sebanyak... em... skola nk jadi klaster, insyaAllah, doa2kan. pastu nak ujung taon dah, maka sebok dgn ekjem. pastu tetiba lak hujung2 taon ni pskpp nak jalan gak. kena sertai beberapa bahagian wlopon tak berapa nak rela haha. ada lawatan bebudak nanti. ada kejohanan tbol peringkat negeri. ada latihan sopbol. ada perkampungan puisi sajak lestari apabenda nama program dia tah. ada saringan leenuuss. ada lawatan pegawai2 tinggi kmentrian. ada cekgu2 mengandung. ada cekgu2 bersalin. ada hantu. erk

senang cakap. aku malas ulas semua tu. namun aku harap korang doakan lah kesehatan aku ni ye. haritu kena batu karang. pastu tumit kaki terbelah. pastu demam viral infection beminggu bagai. hokhok. malang laa sape kawen ngan aku. jaga orang saket sokmo. ihik. maka, semohonnya aku nak sehat walafiat seperti sediakala atau lebih baek seadanya. maka boleh lah aku teruskan dengan kegiatan2 aku yang tergendala seperti pementasan drama, jemputan persembahan tarian/sketsa rakyat, kesukarelawan dan kebajikan, pertukaran budaya dan sebagainya. hooiii rehat lama2 badan lemau oooiii~~

anyway

buat tatapan korang, ni koleksi hanya sekepal dua yang aku rasa syok nak share dengan korang. kalo lawak, gelak. kalo tak lawak jangan paksa diri hahaha. nanti2 aku singkap perihal2 laen dengan lebih teliti ya. enjoice!!

****

budak 1 : kapal lalu kat mana?
budak 2 : kat laut
budak 1 : salah
budak 2 : habes tu?
budak 1 : kapal lalu kat sini~ *tunjing2 kepala kawan dia*
budak 2 : ni kepala... bukan kapal. booo maluuu... tak reti bahasa melayu.. booo~
budak 1 : *nanges*

****

budak : ticer, sailang tu apa?
me      : mana dapat perkataan tu?
budak : budak tahun 5 tulis kat meja. ha ticer, sailang tu apa?
me      : em... kamu beratur nak beli makanan, lepas tu kawan kamu potong line
budak : ooo... cakap la potong line... saya selalu sailang kawan saya, ticer!
me      : em... iyelah. besor nanti jangan sailang2 kawan ye
budak : ok ticer!

****

budak a : dalam banyak2 kutu, kutu apa paling baek?
budak b : kutu kucing!
budak c : kutu babi!
me         : hoih! elok sikit bahasa kamu tu ye. cubit karang mulut tu
budak a : salah salah semua salah
me         : dah tu apa jawapan dia?
budak a : kutu..nggu mu di pintu syurgaaaa~
me         : -________-

****

me          : alright. yesterday i asked you to bring pictures of your pet to class. can you share with me?
budak i   : saya! saya! ada gambar kucing!
budak ii  : saya ada gambar tortoise
budak iii : cekgu, saya tak bawak...
me          : eh? it's okay. but why? kenapa ?
budak iii : kakak tak bagi bawak... dia kata malu...
me          : ha?? kenapa nak ma- .. okay. ~.~" habeh laa...

****

me         : let's talk about hobby. what's your hobby?
budak x : saya nak jadi Elsa!
me         : i'm talking about hobby, not ambiti- wait... nak jadi Elsa? kamu tu lelaki kot!
budak x : tapi ticer cakap haritu "you can be anything you want"?
budak y : ticer cakap boleh jadi anything, bukan anybody. Elsa orang, bukan thing. ko elok jadi peti ais je daripada jadi Elsa!
me         : oo..k... ticer tak cakap panjang camtu tapi... em.. thank you.. *gulp*

****

budak : ustaz, teka teki. dalam banyak2 lembu, lembu apa senang nak sembelih?
me      : lembu yang redha nak masuk syurga
budak : salah
me      : lembu yang kena ikat
budak : salah salah
me      : lembu apa?
budak : kawan saya cakap.. "lembu... tnye rambut awak" ahahaha ustaz kena. satu kosong!!
me      : ko nak kena sembelih ke nak kena sunat lagi sekali... cakap cepat!!

****

budak : ticer, anak ticer nama apa?
me      : err... kamu agak?
budak : tah. bukan saya yang bagi nama. ticer, macam mana boleh dapat baby?
me      : menjawab kemaen! hmm.. baby saya beli kat jusco sorang, kat setia city mall sorang.
budak : ticer... walaupon saya kecik, tapi saya tau la tu tak betul. tipu masuk neraka, ticer... nak? nak?

****

budak A : ustaz, ustaz dah kawen ke belom?
budak B : ko tak nampak ke cincin kat jari ticer, dua lagi tu
budak A : maknanya?
budak B : dah kawen la. ticer kawen dua macam dalam tv tu
budak A : ooo... mana ko tau?
budak B : aku tengok tv laa.. bukan macam kau, malam2 pegi tusyen. haa...

****

budak : ticer, rambut ticer panjang
me      : ish. mana ada. ni pendek lagi ni
budak : tapi cantik. macam rambut isteri ticer
me      : haa?? kejap, mana kamu tau?
budak : kat tv tu, iklan syampu dove. muka dia macam ticer. mama saya kata orang muka sama suami isteri.
me      : *internally screaming*

****

budak : sir, Abu jalan2. jalan2 Abu jumpak Ella. lepas tu Abu kena tangkap. kenapa?
me      : sebab abu ... ish. taktau.
budak : itu pon sir taktau. sebab... abu bakar ella!! hahaha