Tuesday, September 28, 2010

Pasca Raya!!

wahahahaha!!! super happy!!

okay...forget about the heck that we had gone through, and will undergo - true. well at least fo a while. why? haha.. i feel so very the happy go lucky after this raya! =D

you see aa.. before this we had a class dinner. pergh...what a night, i would say simple dinner yet the memory is priceless. then, after a long raya break, i came back to maktab with new and improvised will - to enjoy life more and more!

the "grandest" event so far was TESL|TESOL|TEYL RAYA!!! omg~ i had so much super fun! yeah i love gatherings and social events. yet this event wasnt just an event for us to makansampaikenyanglepastutaklaratbergerak; it got us, TE___L family closer and friendlier. hahaha

i got to know my 'family members' even better! juniors? huhuhu... to I they are all me friends. tomodachitachi yo. ^^ although many of my cohort fellowships werent there, i feel glad that a small group of us did support the event at their best! thank you guys.. really.. so much. thank you. all.

and so~ the most awaited event of the year - TESL Nite!!!! hahahaha... man.. im telling you, everybody is pushing themselves hard for the very night. i have forseen the 'wow' and 'perrgh' of it. furthermore...it's the last tesl nite for me and my fellow cohort mates... =) huk... dont wanna talk bout it. kang aku nanges. hahaha.. so? i should be having fun then! enjoy!! =D

im sooo looking forward. ^^

aa.. bersempena this raya.. i want to wish all readers and followers.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!! i know it;s kinda lewat sangat dah...hehe.. but stil, take the chance while you have it, rite?

past is misery. future to treasure. the best moment in life...is the 'present'. dengan itu, kat sini Muhammad Azhan Zaffuan b Ramli a.k.a Antara ingin memohon ampun dan maaf yang tak terhingga kepada semua..zahir dan batin, atas segala salah silap, dari segi perbuatan dan pertuturan atau penulisan, yang secara sengaja atau tidak, samada biasa atau melampau... mohon diampunkanlah diri ini.. ye? ^^ apa yang tak patut...tak kena... tegur2lah ye~ ^^

terima kasih kat semua, thank you, for all the trust and support given. Love ya. ^^

Thursday, September 9, 2010

aku yang bersalah

taknak raya.

aku rasa la kan...tuhan memang taknak bagi aku hepi kot semester ni. dari awal lagi dia timbun aku dengan subhanallah beban dan ujian dia. meh kita ikuti rentetan, kronologi kesulitan yang dikurniakan dari awal bulan tujuh sampai la sekarang, setengah sem. huhu..

awal2 aritu..maktab buat pasal dengan kitorang... panggil kitorang balik maktab awal (wlopon sepatutnya kitorang cuti lagi time tu) tapi biar kitorang merempat, tak bertempat tinggal, takde bilik kediaman. panas hati dan sedih dan kecewa sangat aku rasa bila tengok kawan2 aku susah sebab takde bilik, dek kerana pengurusan maktab yang macam haramjadah teruknye... haih...

tutorial. satu lagi malapetaka alam sejagat kembali. ni lagi teruk... kitorang asik kena marah je... semua nak kena ikut kehendak tutor. apa kata dia, tu je la yang kitorang kena buat. dia je betul.... please la...have a heart. ramai yang cakap dia fikir tak guna otak/akal sangat, tapi guna hati dengan umur...heh..aa, tambah status. huhu....biar lah...lagi aku amik hati, lagi sakit hati.^^

assignments. fuuuuuuuuuuyyyyyyooooooooooooooo... membunuh!! semua letak expectation tinggi gila kat kitorang! bajet performance amat mantap cam lamborghini gallardo, semua lecturer bagi assignment macam subjek tu je kitorang belajar satu sem, tak kira subjek2 len dah. hahaha.... ni killer utama this 2rd quarter of this year. huhu... takpe...ini leh setel..cuma kena bertabah la.

label. ini takbleh kompromi.. budak2 teyl kena cop penjahat. bayangkan...budak laen buat pasal, tuptup teyl kena tuduh, walhal takde kaitan langsung pon. tu tak kira lagi dengan hal2 kecik besar semut...dorang enlarge bagi jadi raksasa. haih... aku cukup benci orang tuduh aku or orang suka hati camtu...kamon la...jangan buat aku bersuara...

kelas. what the - la maktab.... kelas pon tak cukup. ok fine...tapi mana keadilan?? sah2 kelas aku dah dapat kelas tu... tetiba datang lecturer yang gaya macam makcik cleaner tu (makcik cleaner pon baik lagi dari dia, reti jugak senyum...dia ni...pergh.. muka ketat, cam witch with capital B) halau kitorang kuar sebab nak letak kelas lain... so, satu cohort 4 terapung....diskriminasi namanya... dinidakkan hak untuk belajar. ceh...

moral. oh hell on earth... taknak cakap. sumpah tenat.

haih...banyak lagi kalo aku nak cakap.. letih. dunia2... takleh ke faham...aku tak suka marah orang...sangat tak suka... bleh tak jangan buat aku marah? dan bleh tak jangan marah aku? perlu ke kita marah2, macam takde cara laen dah? bleh tak jangan label2 aku...kengkawan...bleh tak jangan tuduh2 sebelum usul periksa? tanya dulu, bleh tak? bleh tak jangan buat penilaian sndiri? haih...

so raya ni...still banyak keja kena buat. aku takde mood nak raya. biar lah. yang aku tau, 14hb aku nak g kL. tu je kot yg aku look forward. plus 16 hb kenduri izy kat kemaman. yeah~ travel with friends. ^^

aku rindukan keriangan..