About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Thursday, September 9, 2010

aku yang bersalah

taknak raya.

aku rasa la kan...tuhan memang taknak bagi aku hepi kot semester ni. dari awal lagi dia timbun aku dengan subhanallah beban dan ujian dia. meh kita ikuti rentetan, kronologi kesulitan yang dikurniakan dari awal bulan tujuh sampai la sekarang, setengah sem. huhu..

awal2 aritu..maktab buat pasal dengan kitorang... panggil kitorang balik maktab awal (wlopon sepatutnya kitorang cuti lagi time tu) tapi biar kitorang merempat, tak bertempat tinggal, takde bilik kediaman. panas hati dan sedih dan kecewa sangat aku rasa bila tengok kawan2 aku susah sebab takde bilik, dek kerana pengurusan maktab yang macam haramjadah teruknye... haih...

tutorial. satu lagi malapetaka alam sejagat kembali. ni lagi teruk... kitorang asik kena marah je... semua nak kena ikut kehendak tutor. apa kata dia, tu je la yang kitorang kena buat. dia je betul.... please la...have a heart. ramai yang cakap dia fikir tak guna otak/akal sangat, tapi guna hati dengan umur...heh..aa, tambah status. huhu....biar lah...lagi aku amik hati, lagi sakit hati.^^

assignments. fuuuuuuuuuuyyyyyyooooooooooooooo... membunuh!! semua letak expectation tinggi gila kat kitorang! bajet performance amat mantap cam lamborghini gallardo, semua lecturer bagi assignment macam subjek tu je kitorang belajar satu sem, tak kira subjek2 len dah. hahaha.... ni killer utama this 2rd quarter of this year. huhu... takpe...ini leh setel..cuma kena bertabah la.

label. ini takbleh kompromi.. budak2 teyl kena cop penjahat. bayangkan...budak laen buat pasal, tuptup teyl kena tuduh, walhal takde kaitan langsung pon. tu tak kira lagi dengan hal2 kecik besar semut...dorang enlarge bagi jadi raksasa. haih... aku cukup benci orang tuduh aku or orang suka hati camtu...kamon la...jangan buat aku bersuara...

kelas. what the - la maktab.... kelas pon tak cukup. ok fine...tapi mana keadilan?? sah2 kelas aku dah dapat kelas tu... tetiba datang lecturer yang gaya macam makcik cleaner tu (makcik cleaner pon baik lagi dari dia, reti jugak senyum...dia ni...pergh.. muka ketat, cam witch with capital B) halau kitorang kuar sebab nak letak kelas lain... so, satu cohort 4 terapung....diskriminasi namanya... dinidakkan hak untuk belajar. ceh...

moral. oh hell on earth... taknak cakap. sumpah tenat.

haih...banyak lagi kalo aku nak cakap.. letih. dunia2... takleh ke faham...aku tak suka marah orang...sangat tak suka... bleh tak jangan buat aku marah? dan bleh tak jangan marah aku? perlu ke kita marah2, macam takde cara laen dah? bleh tak jangan label2 aku...kengkawan...bleh tak jangan tuduh2 sebelum usul periksa? tanya dulu, bleh tak? bleh tak jangan buat penilaian sndiri? haih...

so raya ni...still banyak keja kena buat. aku takde mood nak raya. biar lah. yang aku tau, 14hb aku nak g kL. tu je kot yg aku look forward. plus 16 hb kenduri izy kat kemaman. yeah~ travel with friends. ^^

aku rindukan keriangan..

2 comments:

schu said...

jht gile kot pasai lecturer n kelas terapung tu. evil3.

antara said...

ahaks.. tu la pasal.. tapi nak buat camna... dh org selfish cmtu...xde nye nk pk baek2..^^ and hey..sorry for the foul words.. my bad... tgh meletop time tu.haha sory2 ^^