About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Sunday, November 24, 2013

Lapan 'G' yang Perempuan Benci kat Lelaki

assalamualaikum. hai! dah tengok Catching Fire?

sekarang cuti sekolah. cuti sekolah amatlah sinonim dengan kendurik kawen. memang musim ah. tahniah aku ucapkan kepada korang/kalian yang dah/nak kawen. moga korang berbahagia ye. ^^

korang pernah tengok kan, iklan Cadbury yang baru ni? bukan yang naik kereta sangkut dalam jem tu... ni yang ada mamat hensem ni pegi umah girlfriend dia la kot, buat social visit. pastu teros auntie pompuan tu tanya "do you have 5 C's?" haa... mende 5 C tu?

Cash . Car . Condominium . Club membership . satu lagi apa hah? conjunctivitis?  alaa... lupa... >.<

tapi tu la. hehehe. itu actually gambaran realiti kehidupan kini. kalo tadak bende2 tu... maka MUNGKIN kebahagiaan abadi tak dapat dikecapi. katanya~~~

tapi camne pulak kalo laki tu ada 8 G?? mende pulak G ni... haa! ni nak share dengan hangpa. lapan G yang pompuan cukup tak suka kalau ada kat laki, especially yang depa suka. huhu... let's roll!


hate hate hate!



1. Garang

ohoo... laki memang sifat dia tegas. garang pon perlu benornye, especially bila dah ada anak. tapi takde la all the time kot. nak2 plak yang garang tak bertempat. asik nak maaaaaaaki je kejenye. silap sikit pon nak marah2, tengking2 tinggi suara, flip table. macam dia sorang je betol. plak tu bila kena tegur lagi la tak boleh. mencarut naik angin segala. bleergghh.. dah la pompuan tu kaum yang lemah, dilemahkan lagi dengan garangnya lelaki. memang tak in laa~~


garang . ganas . gerun

2. Ganas

ni upgrade daripada garang. kalo garang takat2 verbal je. maki keji carut bagai. tapi ganas ni lagi dasat! siap naik kaki tangan!! haaa.... jenis lelaki ganas ni benornye ramai. bagos kalo buat bodyguard ke, bouncer ke pelindung kaum wanita. tapi kalo jadi suami? dipukul dihentaknya si isteri? adoii... sedeyh weh... elok2 bini dia lawa kulit halus mulus... lepas kawen dah lebam2 luka2 kena pukul si suami panas baran. huk.. mintak simpang la kiah ooii~


3. Gemennervoustar
gementar. nervous. nebes2. hahaha. heii pompuan cukup pantang laaa kalo laki yang patotnya steady dan penuh keyakinan diri jadi gementar tak kira hari. kan? spesis laki genetar ni biasanya appear to be tak boleh harap. dia sendiri rasa tak boleh buat apa pon. takot silap la, takot salah la, takot tak jadi la... adeh. nak mintak kawen lagi satu pon takot, tergagap gagap. sedangkan pompuan harapkan laki utk bantu buat keputusan. dah  lembik lutuit camtu... acaner? tak suke lah! :p

see? hahaha


4. Gabra

kalo filem Yasmin Ahmad, Gubra. luls. gabra ni stail panic tau. bukan panic at the disco... tapi panic yang ... kalut. clumsy. takleh rasional elok2. cepat cuak, tak tenang dan tak menenangkan. baru dengar berita pasal harga gula naik dah kalut beli gula segudang buat stok kat rumah. baru anak menangis tetiba lepas terjaga dari tidur... dah depression sebab tak tau nak buat apa. adeh.. rileks brader. pompuan tak suka laki kalut2 ni. tak seswaii~~


5. TAK Gentleman

sebagai seorang lelaki... bila ada dua permasalahan yang sama pemberatannya... namun dihadapi oleh dua jantina berbeza yakni lelaki dan wanita... maka afdallah kamu membantu si wanita itu terlebih dahulu. baru gentleman!! hahahaha. seriously, if your beloved girl/lady/woman sakit ke... carikkan la dia ubat. if she's in need of any favor, be at your best to help her! itu baru lelaki sejati dashing namanya~ ini... dah la taya kereta gadis tu pancit, bila dia call kau boleh cakap 'kenapa pancitkan taya? kan baru tukar haritu?? awak ni tak habis2 nak habiskan duit mak bapak awak. tu nanti kalau dah kawen, habeskan duit saya pulak lah!?' pulak... jangan tanya kenapa si gadis mohon clash lepas tu..


hah. simple guidance. hehe~


6. Gover

blend word. 'go over.' suka hati aku je buat perkataan kan. hahaha. over lah! pompuan tak suka laki yang over2 sangat nih. rimas! dah pemalu, elok dah. tapi pemalu sangat sampai bila sebut nama je teros merah padam muka lari masuk bilek hempas muka ke bantal... dah pendiam, elok gak, tak bercakap benda2 lagha. tapi pendiam sangat sampai bawak jumpak keluarga pon jenuh ditanya soalan sepatah haram pon dia tak jawab.. asik tunduuukk je tengok karpet yang baru pasang sebab nak bagi impression kat tetamu. macho memang A. tapi macho sangat sampai kontrol habes siap egoistik level 99 suruh basuh pinggan pon takmau... silap la~~ tolong ye lelaki. jangan over2 sangat. agama ajar bersederhana. ingat tu. ^^


7. Gatai (gatal), Gedik, Gelenyaa~~
haaaa... ni PALING pompuan tak suka kalau ada kat laki. gatai nyamuk gigit takpe, gatal kat luka yang baru nak baek pon takpe. tapi gatal nak merenyam dengan pompuan laen, gatal nak menggedik dengan laki laen.. eh.. gatai nak kawen lagi... memang turn off la kan. kat rumah jadi suami alim kemaen. kat luar jadi bujang me-ghe-la kemaen, siap ngorat2 student kolej/univ sambil ngaku tak kawen lagi! ada ke patut tunang dok kat sebelah dalam kereta on the way pegi dinner tapi bila crush dia call dia tanya ada kat mana n buat apa laki tu bleh jawab 

"i kat rumah ni, a'ah sorang je..."

pergh... dasar lelaki! kalo aku tunang dia tu aku pakai seatbelt ketat2 pastu tarik handbrake lelaju. pastu dump dia sambil hantar wasap "maaf, saya tak layak untuk awak, saya yakin awak boleh dapat somebody yang lebih baik dari saya untuk awak, thanks for the memories, saya doakan awak bahagia" pastu amik gambor dia the moment kena dump tu pastu amik gambor kereta dengan number plate skali pastu screenshot wasap tu pastu twitpic sket kat twitter sambil mensi mohon clash. baru dia taaauuu~~~

nampak tak permainan dia? haa...


8. Garbage

yeah. literally. sampah. dasar lelaki tak guna. pentipu. pembelit. pentamak. pensailang. pempukul. penjahat. penampar wanita. penjatuh maruah dan kehormatan. perosak. pelingkup. amik lah kau sume sifat mazmumah tu, lelaki oi. dasar taknak insaf. huh! *simbah asid kat kereta kesayangan laki tu*


-----

jadi! wahai lelaki. kalau ko tak mampu sediakan semua 6 C tu, takpe. tapi kalau boleh jangan laa ada kombinasi 8 G ni, ok? jadilah lelaki sejati yang disukai ramai macam Tom Hiddleston atau Liam Hemsworth. hewhewhew~~


4 comments:

MohdIzwan said...

Nice sharing bro..

Awak ada yg mne? emm emm

Ainnur Jannah said...

ahahahahaha! i can't stop laughing

Tea Dean said...

satu lagi C (dlm iklan Cadbury tu) ialah Credit Card

antara said...

haaa!! credit card!! thanks @tea dean