About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Sunday, May 1, 2011

Dialog2 Kekanak Riang: Week 10

chekgu: sekarang ni waktu apa~?
kelas : PSV~!!
chekgu: pandai~. PSV tu apa?
budak : pendidikan islam!!

**************************

budak : chekgu, chekgu nak pindah dah ka?
chekgu: ha. chekgu nak pindah dah.
budak : chekgu pindah sekolah mana? kami nak ambik borang tukaq sekolah, nak ikot chekgu

**************************

budak : sir, nak nombor talipon!
chekgu: pi mintak kebenaran kat guru besaq (joking)
budak : (lari pi opis)
chekgu: ooii!!

**************************

chekgu : what day is today?
budak A: holiday!
budak B: yesterday!
budak A: tomorrow!
budak C: krismas!

**************************

budak 1 : sir... sir jangan la pindah.. nanti sapa nak ajaq kami B.I..
budak 2 : sir2, kalau kami bagi hadiah besaq, sir jangan tukaq sekolah tau. esok kami bagi tau.

**************************

budak : ={
chekgu: em?
budak : ='{
chekgu: ala...namo la cmtu.. jgn nanges ek. =')
budak : *pelok kaki chekgu*
budak-budak : *join group hug* sir... jgn pindah~
chekgu: T.T

**************************

budak : cekgu, dalam banyak2 kuda, kuda apa dok dalam laut!
chekgu: kuda laut la... =)
budak : salah! jawapannya kuda naik feri lepaih tu ada orang tolak dia jatuh dalam laut. hahaha. kuda laut bukan kuda sir!!
chekgu: hang mai sat...

**************************

budak : =|
chekgu: =|
budak : =) sir, nah *bagi bunga ros...adiah* sir.. jgn pindah boleh~?

**************************

budak : sir tipu!!! sir cakap sir nak ajaq kami sampai pandai!! ni sir nk pindah, bila sir nak ajaq kami!!?? sir tipuuu!!! *nanges* takmau kawan sir!

**************************


=') 10 minggu.. 10 minggu yang penuh suka, tawa, lara... 10 minggu yang mengajar aku erti berkongsi, bercerita, bersama-sama... 10 minggu yang mencoretkan sejuta kenangan... 10 minggu yang cukup berharga...

aku sayang anak2 murid aku... semua. semua yang aku ajar, yang aku marah, yang aku tegur, yang aku mintak tolong... sebab tu.. aku sedeh sgt..bila nak tinggalkan sekolah.. sebab aku tak dapat lagi bergelak tawa bersuka ria dengan budak2 tu dah... at least, tak macam selalu.. tak macam the previous 10 weeks...

kenangan... sangat banyak. haha.. semua yang aku tulis dari week 1 sampai la week 10 ni.. sumenye betul tau! tiada rekaan. aku catat/ingat sebijik-sebijik mcm apa yang dituturkan. yang kelakar tu, kelakar la. yang sdey2 tu... em.. mcm tu la. terpulanglah kepada ketinggian penaakulan imaginasi masing2 yang membaca ni utk menggambarkan situasi2 tu ye..ehe. tapi ni cuma antaranya saje.. kalo ikotkan...sangat banyak lagi yang nak aku ceritakan, kongsi dekat sini. tapi, biarlah yang laen2 tu jadik memori indah peribadi ye.. ^^

nah! aku xrajin sangat uplod gambo2 ni..so bila aku uplod, maknanya.. ini something special. ^^







em. sekalung. setinggi-tinggi penghargaan kepada KAMU! YOU! yes. you. ^^ sebab sudi membaca menda2 ngarut nih. ehe.. kepada followers, loyal readers, commentators,~ thanks sangat2 kat korang ye. really appreciate your time spent here. =D jumpa lagi di entry yang laen!! ^^

4 comments:

MohdIzwan said...

menjadi silent reader selama nie..
ikot dr week 1-10 nie...
mmg best...
sdey la plak bc yg last2 nie...huhu..
nway..all da best for future undertaking..
be a good teacher..
be a good educator... ^_^

antara said...

ahaks.. thanks bro. mudah2an.. doa2 la ye. ^^

Fariha 파리하 said...

just 1 word, "SWEET" ^_^

antara said...

they, those kids, are sweet indeed ^^