Thursday, April 18, 2013

Belajarlah Sebelum Jadi Jenazah


assalamualaikum. salam takziah buat mereka dan keluarga mangsa yang berkorban, terkorban, demi agama, bangsa dan negara. semoga dirahmatiNya.

sedor tak sedor, umor kita meningkat. jyeaahhh.. setaksub aku berjiwa forever21 pon, aku tahu mati itu pasti. huhu. 

jadi!

kali ni aku just nak kongsi something yang aku rasa wajar sangat2 di-share secara pukal dah berjemaah.


Panduan Menyelenggarakan Jenazah dan Persoalannya

yes. panduan menyelenggarakan jenazah dan persoalannya.

mungkin ramai dah dalam kalangan kita yang tahu benda ni. dulu2 time skolah dah blajo. tapi tak dinafikan, ada jugak yang tak tau. tapi memandangkan dah besor, dah tua... segan pulak nak bertanya... tu yang jadi takketauhala tu. maka... jom kita berterimakasih kat Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) atas inisiatif dorang menyediakan risalah ilmiah ni dalam format PDF supaya sumorang buleh donlod dan baca dan faham dan amal.

korang boleh klik kat SINI untuk terus ke pautan muat turun pdf ni. terima kasih kat kawan kita, Faiz Zaini yang share benda ni kat fesbuk. besor pahala dia. =]

ingat. perkara paling dekat dengan kita ialah mati. (Imam Al-Ghazali)

wallahualam~

No comments: