About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Wednesday, June 25, 2014

Hanya Sekepal Dua - Tigapuluhdua


helo helo.. siapa sana... mari kita melompat terkinja-kinja. helo helo.. nama apa... mari kita bungee jumping bersama-sama~~

on on on... panda!! luls~
assalamualaikum! kom apa.. kombet! bet apa.. betmen! men apa.. mentol! tol apa.. tolak! lak apa.. laksa! sa apa.. satu! tu apa.. tunang! nang apa.. nangka! ka apa.. kayu! yu apa... you ni cantik lah cubit pipi sket bleh? ahaks!

ok aku tengah weng. steady la makan painkiller kan. tapi sebab mood nak menulis tu datang... aku tak mampu menolak. macam period la. mana bleh halang2. luls~ hep hep!! lama sangat sekepal dua ni aku tak hapdet. sampai hilang followers ha. ekeke. takpe la... salah aku gak.. sape soh selalu sangat takde kat skola.. kan takde bahan nak tulih. akakaka. nasib badan~~ tapi betol beb... siyes sebok gegila punyo! meh aku story sket. tapi korang kannye baca pon. ah lantak la, aku citer gak. huhu

haa!! korang ingat tak, aku citer dulu yang aku ajor badan korporat ni choral speaking? yeah!! haritu aku cerita progress je kan? ni hapdet result. alhamdulillah!!! dorang champion beb!!! national champion! region slangor + nismilan juara korel spiking antara region2 kat mesia nih. whee! aku tompang hepi.. berkat usaha gigih dorang yang banyaknye. aku dengan aza contribute sket2 je. =)

pastu apa ek? em... ha! aku pegi kem smarak tari! wuih best kem nih... peringkat negeri slangor. aku gi bwk team daerah kuale slango. kem tu 3 hari 2 malam, kat resort apanamatah kat kuala langat tu. ok. kem tu ekceli power gak. dia kompolkan best dancers daripada seluruh negeri utk kononnya bagi seminar. aku memula dapat surat tu aku dah suspek semacam. kenapa dia sebut nak "penari terbaek anda" pulak. apsal nak terbaek? kalo nak buat bengkel, amik la yang lite2 je kan. hmmm.. rupanya kesuspekan aku berbalas! hari ahad nak pegi kem, hari sabtu baru dapat notis surat yang lengkap dengan reka konsep kem bagai. noharooommm.... pertandingan rupanya!!!

pucat la kejap aku pon. patot la kat surat dia pesan suroh sediakan penari terbaek, siap kostum dan lagu dan tarian. aku ingatkan nak show ala2 je... sekali bertanding daaa... ~.~" pastu kitorang pon dalam last2 minit tu buat beberapa call. tepon organizer bagai, nak tanya details, mengadu dapat surat n notis lambat bla bla bla. kesimpulannya, setiap daerah dah dicabutkan undi untuk rekagerak tarian apa. pom! daerah aku dapat zapin komtemp. dan guru pengiring mestilah seorang choreographer. masaakkk.. aku bukan choreographer lah! -.- nak taknak, kena hadap gak la. uhuuu... bunyi mcm aku steady je. heh, takde maknenye... bertanding kot. peringkat negeri kot. ketaq woi!

ni anak2 tari saya!! paling kiri gambar, baju hitam tu, anak paling taat. ahaks! ^^

then aku dan bebudak daerah aku pon pegi sana~ kat sana kitorang di divide kan ikot peringkat menengah dan rendah. setiap daerah kena koreograf tarian yang berlainan. dan budak2 ni dibahagi-campur-adukkan. maknanya... drpd 4 budak daerah aku yang aku bawak, 2 je stay, lagi 2 pegi daerah laen. dan aku terima lagi 6 budak dari daerah laen2 jugak. haaa... meriah gittew~ hehe. so! dapat la anak2 baru! ^^ yay!! sonok! tapi kesian kat budak2 ni... ye la... dorang nak menang kan. aku plak kannye reti ngajor nari sangat. menari pon tak pandai. kalo ranting kayu tu kita gerak2kan, lagi cantik dari aku nari.. acaner. ahaha.

well.. to be honest, aku rasa sangat kerdil la... ha, ni nak luah perasaan la ni. hiks. bagi daerah2 laen, koreografer dorang semua yang memang carma dengan tarian. budak2 dorang bawak dah sampai national level, sampai wakil malaysia ke obesi bagai. pengalaman ngajor menari paling2 koman 8-9 taon professionally. aku? ngeh. cekgu cabuk je. aku bukan penari profesional. aku takde achievement power2 cam cekgu2 tarian laen. huuu... kecik je aku rasa dok kat kem tu. huk.. =( tapi ... pikirkan anak2 yang diamanahkan kat aku... aku gagahkan jugak. buat yang sehabes semampu baek untuk dorang. maka berlatih lah dorang dengan cekgu marhaen sorang ni.... hekhek. aku reka gerak, pola lantai, pecahan yada yada semua simple2 je. kena la dengan tema dan lagu yang kitorang dapat. budak2 pon nampak enjoy. syukur~ ^^

jeng jeng jeng!! tibalah malam pertandingan. semua team power2 weh... lompat guling panjat terbang semua ada! mati laa... nampak dah aku kat mana. hahaha. tapi budak2 ni baek sangat... one of them siap cakap "takpe cekgu... kita buat yang terbaek. menang kalah rezeki." huu... nak nanges. atifahh... T____T oh budak tu nama atifah. somel budaknya. penari terbaek aku setakat ni. hiks. nak je aku buat anak budak tu. seb bek mikior dia ada mak bapak hahaha. oh! ya. bertanding. jeng jeng jeng!! kalah.... huhu. takde rejeki. tapi drpd 10 daerah tu, team aku nombot 4 peringkat rendah, nombor 7 keseluruhan. alhamdulillah~ pastu atifah pujuk aku... "takpe la, laen kali kita cuba lagi" dengan senyuman. wuwuu...  hahaha

sebelom bertanding. hokhok

peserta sekolah rendah. yang menengah aku tanak uplod. kang korang jeles. ahaks! xD


pastu pastu...

balek kem tu aku ingat pegi sekolah la cam biasa. sekali! opis cakap ppd panggil buat persembahan untuk hari guru peringkat daerah plak. ngaaa... join group koir daerah. ngee!! aku mana pandai menyanyi weh~~ haha. tapi surat dah keluar. nama dah naik. em em... pegi je lah! hahaha. training 2-3 hari sebelum cuti skola... pastu bukak skola tadi treneng lagi 2 hari. pastu 18 jun tadi sambutannya. perform. whee!! puas! syok wooo!!! dapat sumbang-kan suara hahaha. dapat kenalan baru, dapat tambah kengkawan, dapat pengalaman yang bernilai. berbaloi ah! hihihi. walhal kat sekolah budak dah bising kenapa cekgu/ticer/ustaz/sir azhan ni tak masuk2 kelas langsung. siap komplen kat guru kelas dorang lak tuh! hahaha. rindu le konon... padahal suke je aku tak masuk. kot. hehehe. takpe la. ni dah nak puasa... takde event luar sangat dah kot. hiks


team koir kuale selangor awesome!!! :D
oh! ada lagi aku nak cerita! ni baru lagi ni. hari sokan skolah! hahaha. wei syok wei!! taon ni same la macam taon2 lepas... 2 hari buat sokan. sabtu n ahad. biasa la budak ribu-riban kan... ramai gilos... hehe. ok! sabtu! acara utk tahap satu. sukaneka je la tapi. tapi syok! suke tengok bebudak ni ha. kelas2 yang aku ajor semua masuk acara final. bangga2. hahaha. hari ahad, temasya paling besar. olahraga acara padang balapan tahap dua semua hari ahad. semua acara2 final lah. taon lepas aku rumah kuning. nombor dua keseluruhan. taon ni aku rumah biru.. siap penolong ketua beb! lol! gilak!! rumah biru menang acara perbarisan! nombor satu wooo.... lepas tu untuk acara sukan kan... sebelum kejohanan/temasya rumah kitorang nombot 5 drpd 6 pasukan. pergh.... memang tak nampak cahaya harapan dah pon. dengan pulak ada budak buat pasal tanak masuk acara akhir lah, tarikh diri lah, tak datang lah.... abeh... kacau program. memang tak nampak peluang pon. tup tup.... eh banyak pulak acara kitorang menang. emas banyak! sekali bila kumpul mata semua... waaahhh!! rumah biru tempat kedua keseluruhan!!! hahahaha syoknya!! ok nombot 1 rumah kuning. lol. takpe la. sonok2! rejeki wooo!! ^^ olahragawati harapan pon dari rumah kitorang. whee!!! 

with my two best athletes. tudung hitam, ain. best runner/sprinter. tudung putih, nabila, olahragawati harapan. dua2 ni my pride n joy. #girlpower !!


wooohooooo!! banyaknya aku menulis kali ni! ni nama dia lepas gian. hahaha. ok2. aku kena tido nih. korang layan la anak2 aku punya karenah kat bawah ni ek. hehe. thanks baca!!

****

*dalam kelas tasmi'*
me      : siapa tau tarikh puasa tahun ni?
budak : saya!
me      : ha, bila?
budak : 1 ramadhan!!
me      : okaaaayyy....


me      : lepas surah yusuf, surah apa?
budak : taiyoob!!

****

*kelas ganti waktu bahasa arab*
me         : surah apa yang cerita pasal nabi musa dan nabi isa?
kelas      : . . . . 
me         : dia mula dengan perkataan 'ma'
budak 1 : saya tau!! madinah!!
me         : salah. surah apa, cepat! surah al.. ma...
budak 2 : al maunah!
me         : al ma'idah laaahh!!


me         : surah ni bunyi dia macam nama perempuan. ada nama tu dalam kelas ni
budak a : ha! surah syafiqah!
me         : suka hati kamu je kan... salah. dia mula huruf 'N'
budak a : Najwa latif!! 
budak b : najwa latif mana ada dalam kelas ni. ticer! nurliyana!!
me         : surah An-Nisa' laa...
budak c : itu mula huruf A la ustaz...
me         : okkaaaaaaaayyyy....

****

budak : ticer, ticer kenapa pergi tak kembali?
me      : -____- ayat tu betulkan, please...

****

budak : ticer, ticer tengok bola tak?
me      : tengok la sikit2. kenapa?
budak : ticer sokong team mana? saya suka spain, ayah suka england, mama suka brazil.
me      : mak kamu pon tengok bola? hebat
budak : a'ah. mama kata dia suka brazil sebab ada bra. saya tak paham tapi mama gelak2 je.
me      : ~.~"

****

budak : ustaz, abang saya cakap rumah biru banyak dosa. kenapa ustaz?
me      : -.- kamu balek, cakap kat dia... bawak2 la bertaubat~ 

****

me         : in the US, they have underground subways
budak x : kat sini ground floor, cekgu
me         : ha? apa yang ground?
budak x : subway. kat tesco ada
budak y : kat setia city mall dia LG, ticer.

****

me          : who likes burger?
kelas       : *angkat tangan*
me          : ok, what kind of burger? what burger?
budak I   : burger king!
budak II  : bergeeerr.......mmmbira!
budak III : bergetah!
me           : kamu nak rasa BER...jemur kat tengah panas? nak kena tarik side-burn sampai BERGEnang air mata? nak BERGE..limpangan kat koridor kelas tak? em?


hihihi... acah2 bagi cuak je tu. ^^ nak posa dah ni oooiii!! more to come. thanks for your stay! =]

oh sorry. did i tell you, team choral speaking skola kitorang menang naib johan peringkat daerah? hiks. kredit to ticer yati yg buat almost everything. aku sebok2 tambah2 skrip je. ahaks. tahniah semua!! ^^


congratulations!!


6 comments:

MohdIzwan said...

Yg brazil tue plg win..Lolz

Cik Rimau said...

pergi tak kembali.. hahahahaha.. nakal sungguh anak2 murid cikgu ni.. haha

Rasyidah Yahya said...

Antara... lets berbuka together.

haniekunie said...

finally. :) nak fair and lovely ?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aan...

ahahahahahah...

gelak sampai berair mata dengan gelagat anak murid aan.. tang yusof taayob tu xleh blah kah3

Tea Dean said...

:-) slamat posa