Saturday, June 8, 2013

Awak Suka Warna Apa?


assalamualaikum!! salam hampir sya'aban. dah ready nak ganti buku amalan? hihihi...

speaking of amalan...




dulu aku pernah tulih entri pasal warna jugak. tapi itu bersempena warna2 angry bird. korang bleh trace balek kat SINI. so kali ni nak tulih benda yang sama ke? hehe

lebeyh kurang la. korang pon tau, garam tetap masin walau kat negara mana sekali pon. err.. point aku kat sini.. aku nak kongsi lebih lagi daripada kaler2 yang aku dah describe dulu. aku cuba simplify sesimple mungkin. kita cerita pasal kaler2 yang aku belom cerita, ok?

oh ya! disclaimer. apa yang aku share pasal personaliti warna ni tak semestinya tepat jitu mahupun persis ye. ini semua berdasarkan hasil aku buat kajian kecil2an dan jugak pembacaan. boleh laa nak buat refleksi sket2... hee.. jom kita tengok siapa yang kena!!


maroon velvet


maroon / merah hati

orang yang suka kaler maroon biasanya matang. sama macam campuran merah + hitam yang menjadikan warna maroon tu, camtu la pengalaman pahit manis suka duka korang yang sukakan maroon. generally korang think before talk, walk the talk, dan more act less talk. =)


pink / merah jambu
tak bermakna korang jambu pon. haha. orang yang suka kaler pink ni memang hati dia lembut sangat. mudah disentuh dan tersentuh. korang ni fragile... sensitip... dan sukakan perhatian. sebab korang memang berkisar ligat pasal perasaan... normally korang serabut, especially bila nak buat keputusan. 


orange / oren / jingga 

ni kaler orang2 yang kreatif, yang suka benda2 happening dan seronok. sosial dia memang A+, ramah or mudah mesra/buat kawan dengan orang. senang didekati, biasanya popular. selalu bersifat ingin tahu dan bersikap kebudak-budakkan. dramatik A+ jugak. haha


annoying orange. luls~



turquoise / terkuih? hahahaha

tau kan camna kaler turquoise? aku nak eksplen pon tak reti. hehe. ok. yang suka kaler turquoise ni jenis orang yang kompleks. kreatif, imaginatif. selalu kerja kuat nak capai hasrat/matlamat. jangan tertipu di sebalik complexion dorang yang jernih tu.. sebab kat luar nampak tenang... dalam jiwa mungkin terseksa. haa~

turquoise dress



purple / ungu
yang ske kaler ungu ni biasanya berprofil tinggi. selalunya memang femes. ada friends, ada fans. artistik. nilai seni dia tinggi. ego dorang lebih tebal sket berbanding yang lain2. spesis2 taste tinggi oi~ hehe. dorang suka to be in control. position n power ialah nama tengah dorang. 


lavender / err... ungu yang lain dari ungu tadi... -.-

lebeyh kurang je dengan ungu, cuma aku bagi details sket. dorang ni spesis classy, high cultured. benda2 formal dan protokol adalah makanan dorang. tak keterlaluan kalo aku cakap orang yang prefer warna lavender ni jenis yang high-maintenance. hehe..


lavender


brown / perang / coklat

kaler brown melambangkan brownies yang sedap dimakan. ok gurau. orang yang ske kaler brown biasanya tampil matang, tenang dan bersahaja. dorang jenis cool dan suka berfikir daripada bercakap. orang2 yang suka brown boleh jadi perunding dan penyelesai masalah yang baik. jarang2 marah, tapi sekali dia hangin...


gray / grey / kelabu
warna kelabu dikaitkan dengan warna 50-50. kombinasi putih + hitam menjadikan kelabu kelam seperti... kelabu. ehe. dorang yang suka kaler gray tak semestinya suka baca 50 Shades of Grey, tapi dorang memang suka bereksperimen dan ambil risiko. spesis suka belajar daripada kesilapan. normally dorang pemalu~ em em..




laen2 nanti kita bincangkan lagi ye. hehehe. oh! sumber gambar, google. alaa.. lupa lak nak kreditkan. uu~ maaf2.. untuk kaler2 laen yang aku dah tulis dulu, bleh refer  SINI.

wallahualam~ ^^



1 comment:

Some Tea along the road... said...

Ya Allah! tak tidoq lagi?! Apa pon kaler pepel, pink, biru dan oren pliss