Wednesday, June 26, 2013

Kalau Awak Tak Suka Saya...


assalamualaikum!! hai!! ok jangan cakap apa2... ye aku tau aku bizi mengalahkan menteri. hahaha. ini namanya kehidupan baii~~ ^^

al kisah aku rasa nak kongsi satu cerita dengan korang. tak sure kenapa aku selalu teringat kat watak dan plot cerita ni lately. tapi tu la... tiap kali ingat pun aku mesti senyum. hehe...

ini kisah benar. =)




dulu... zaman2 aku sekolah menengah dulu... aku aktif bepersatuan, berpebadanan, berunitan, berbagai-bagaian lah. then one fine school break, aku dapat ofer pegi satu kursus kepimpinan kat pusat ko negeri perak. elok la... aku pon tak berapa terpimpin sangat time2 tu. ekeke

tak perlu kot aku cerita isi kandungan dan tentatif program kitorang kat sana... takde kaitan sangat dengan matlamat cerita aku ni. hehe. to cut it short, kat kursus tu aku dapat ramai kawan baru. dan ada la sekeping dua yang jadi kawan rapat. good buddies, orang kata. hee..

among those young lads, ada sorang mamat ni. aku panggil dia 'fireman' . kenapa fireman? luls.. sebab masa kitorang tengah supper biskot meri dan teh O suam masa malam first day kat kursus tu, dia tersembur semua isi mulot (yakni biskot meri + air teh O suam + ayaq lioq) yang dia tengah kunyah - kat muka member kitorang yang malang sebab duduk direct depan dia time tu - sebab gadis yang fireman berkenan ni out of of the blue panggil nama dia dengan suara yang aku boleh kata agak manja la... hahahaha... i wish moment tu divideokan. xD

speaking of gadis... haa... ini point aku benornye. aku cut it short lagi. masa hari last kitorang kat sana, fireman ni resah gelisah macam kucing nak beranak. then dia jumpak aku, luah isi hati.. awww! xD dia suka kat budak pompuan sorang ni, tapi dia taktau nak buat apa. so dia tanya aku...

*dialog dan gaya bahasa mungkin sedikit berbeza dengan situasi asal*

"an.. aku syok kat dia la"
"dah tu? pi la cakap kat dia. cakap kat aku buat pa."
"ko tolong cakapkan boleh? ... eh tak boleh, nanti dia syok kat ko plak"
"hahaha. tak mungkin. alaa... ko pegi cakap sendiri. baru gentleman! kata ketua pelajar sekolah~~"
"ok... aku try. kalau jadi pelik2 ko cover aku tau"
"ok!"


aku perati budak pompuan tu dok usha2 kitorang gak. maybe dia pon ada hati kat mamat ni... so memang cara lah kan. so to say, si fireman a.k.a my best buddy kat sana tu pegi la menuju ke gadis pojaan hati beliau yang tengah gelak2 dengan kengkawan pompuan dia yang laen.

si fireman ni penghulu kem/kursus kitorang... so semua orang kenal la. bab bagi arahan, command, memang dia power. semua orang dia jerkah. tapi bila kat budak pompuan tu... alahai... lembut gigi dari lidah. kalau 10 orang sebaris kena marah, 9 orang tu teruk kena tengking... sampai kat that girl - senyap. hahahaha. having said that, seluruh alam tau la kisah fireman ni syok kat budak tu. ekeke

bila fireman sampai kat budak pompuan tu... semua orang... and i meant SEMUA orang diam. tengok dorang. pergh!! drama beb!! confession hour. moment of truth!! weehoooo!! ok aku dah giggle2 dah masa tu... tapi aku alihkan pandangan, tengok tempat laen sambil dalam hati doa moga beliau berjaya. ^^

tetiba aku dengar orang menjerit. kuat! lagi2 suara pompuan. nyaring bingit telinga oi!! dah kenapa pulak~~

tak lama lepas tu fireman datang kat aku, cuit bahu aku;


"an.. tolong aku" . aku pusing, tengok keliling.. sumorang macam ternganga.. aku tengok muka fireman..
"tolong apa?"
"tolong cabut ubat stapler" . heh? 
"mana?"
"sini" . sambil dia tunjuk ubat staple yang melekat kat lopak tepi dahi dia. 


noharooooommm!!!


apa gila laaa kawan aku sorang tu. adeii.. rupanya, masa dia pegi cakap "awak, sebenarnya saya suka kat awak" kat budak pompuan tu... dia ada ayat tambahan - "kalau awak tak suka saya, saya tembak dahi saya dengan stapler-gun ni" - sambil dia letak staple-gun yang dia capai masa lalu kat tepi meja fasilitator yang tengah pasang alas meja untuk letak hadiah sempena majlis penutup kejap lagi tu...

acaranya budak pompuan tu tak cakap apa pon... dia gelak2 je tengok perangai sengal si fireman tu.... tah gamaknya dia neves kot.. dia ter-tarik/tekan handle staple-gun tu betol2... TANG!! tepat kat lopak tepi dahi yang kita selalu urut2 bila pening kepala tu... adoooiihhh~~ patot la sumorang menjerit. aku je tak jerit - sebab tak tengok! hakhakhak

senget betol member aku sorang ni. agak2 la nak dramatik pon kan...

sudahnya? sudahnya ...




dorang dah sah sebagai sepasang suami isteri. dah ada anak sorang dah pun. ekeke ^^ kuat benor jodoh dorang ye, sekuat dawai kokot yang melekat kat dahi si fireman .. (aku tau la kuat sebab aku yang tolong cabut... -.-)


hahaha!! hoi Mohd Aiman (aku lupa nama penuh ngko. ampun!) dan Aisyah Nur Adawiyah (ye kot eja centu.. maap kalo salah.. hakhak) .. tahniah!! semoga terus bahagia!! semoga jodoh korang kekal di donia sampai sorga sanaaa!! kenangan "kalau awak tak suka saya" korang tu kami takkan lupa sampai bila-bila!! ^^

kalau dah jodoh... =)

8 comments:

MohdIzwan said...

Allahurabbi...
Indahnya..hehee...

Moga2 saudara aan juga akan cepat bertemu jodoh..ameen...

haniekunie said...

Best2.. sesuatu yg baru!! Tahniah kt dorg.. moga terus bersama sampai syurga

haniekunie said...

Best2.. sesuatu yg baru!! Tahniah kt dorg.. moga terus bersama sampai syurga

redsugarpaper said...

Sape ni an...xkenal pun...hehehe

redsugarpaper said...

Sape ni an tak kenal pun.hehehe

antara said...

@onney - hahaha. ameenn~ ^^

@hani - kan? semoga. :D

@timah - bukan member sekolah kita.. hehe

zawaJasmi said...

that was epic! kalah kpop~
Alhamdulillah dah kahwin, semoga mereka berbahagia selalu.. :)

antara said...

kan! semoga~ ^^ zawa bila nak kawen!? :D