About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Monday, October 3, 2011

Celebrating October! Oct 3 - Nafas Baru!!

alhamdulillaaahh!! syukur bebanyak kat Dia yang Maha Mengetahui, yang bagi rezeki dan limpah kasih tak terbanding. 
hari ni... another joy of mine. hari aku lapor diri sebagai pekerja sambilan harian kat sebuah firma pautan kerajaan. sangat happy about it! sangat bersyukur. aku tak sangka dan jangka untuk dapat keje ni dan dapat keje kat sini. never dreamnt of such thing. tapi Tuhan tu Maha Kaya. 
so, pengalaman baru!!! nafas baru. fuh fuh! aku nak cerita pasal seharian aku di tempat kerja. sila baca dengan penuh syahdu excitement. hehe 
suboh2 aku bangun cam biasa... tapi agak luar biasa sket, sebab sejuk terlebeyh. al maklum lah, tak biasa tido dalam bilik berekon~. tapi sini ada ekon, so tersejuk sket. huhu. dah setel rutin mandi, solat, sarapan, aku pon bersiap-siap nak p keja. 
dari sini nak ke tempat keja tu tak la jaoh mana...9 km je. tapi sebabkan kena lapor diri kul 8, so sangat peak hour lah kan. jalan nak ke situ memang terkenal dengan kehebatan kesesakan lalulintasnye. so nak elak dari bad impression sebab lambat lapor diri, aku pon amik inisiatif keluar awal. 
hambik ngko. kul 7 lagi aku dah kuar. hahaha. drive keta Ford buruk aku ni. Ford ni jugak la setia teman aku ke mana je aku pegi. ehe. ha, keluar kul 7 pon jem jugak. adeh la... tapi nasib baek la kuar awal, so percaturan aku kira hampir tepat la. gedebak gedebik gedebuk, aku sampai kat tempat keja kul 7.40pagi. yes!! 
dengan penuh debaran dan senyuman... aku melangkah melintasi emblem tempat kerja tu. wah... still aku tak caya yang aku tengah berjalan nak gi lapor diri untuk keja kat sini. =)
laju plak lif ni. cepat je sampai tingkat 7. haha. uih, orang2 kat sini murah senyuman laaa. even aku yang baru dan complete stranger ni pon dorang bawak bersembang. warm welcome! ^^  
ha! sampai je kat lokasi yang dimaksudkan, aku nampak seseorang. uih... macam kenal.. eh!! dia!! sedari yang berinterview sekali dengan aku haritu!! oh, kiranya dia pon dapat la. wah tahniah. alhamdulillah, rezeki. meaning, aku org kedua awal sampai, sebab laen2 makhluk seperjuangan kami takde lagi. ooo... so, tunggu punya tunggu, baru la sorang2 sengih2 lepak skali kitorang. yeay, dah makin meriah. hehe.. syok! borak2, kenal2. biasa la, aku kan mesra alam. hehe 
dah cukup korum, semua kena panggil masuk bilik meeting utk briefing. ngee... top gun turon wooo! beliau dan kakitangan laen sangat welcoming dan helpful. layan je kitorang tanya macam2. erk, dorang pon bleh tahan gak bila tanya kitorang balek...stock2 nak double meaning je. hehe. takpe, experience2. 
lepas abeh briefing, kitorang dibawak jenjalan lawat kawasan, kenal2 staff2 laen kat situ. huio... rasa kerdil la~ semua otai beb. alhamdulillah... moga2 aku boleh.. dan SEMPAT belajar dan amik pengalaman dari dorang. 
pas setel2 tu...kitorang pon ditunjukkan tempat bertugas.... dan ni part yang paling aku speechless. it was like... a giant birthday gift ouh! mula2 aku berangan je, ada meja sendiri... sekali, memang betol dapat! siyesly aku tak bajet langsung nak dapat ruang sebesor tu! terkedip-kedip mata kejap.. antara caya dengan tak caya, aku rasmikan my seat in the blessed room. pergh!! dream-come-true!!! hahahaha. tapi macam pakcik Peter Parker cakap la... "with great power, comes great responsibility". so, takde la aku bleh dudok hepi2 je kat kerusi bleh pusing2 tu kan. sewajibnya aku jalankan tugas dengan penuh dedikasi dan istiqamah. insyaAllah. doa2 la ye. hehe 
syukraaann.. well, even though i know that this is not gonna be permanent joy - for at least, aku merasa kejap kegembiraan tu, maka wajarlah aku bersyukur kan. takpe lah, i have to prepare myself to say goodbye to this golden ticket - the moment i received it. 
ha, dah2. jangan nak melancholic sangat. hehe. frankly speaking, aku sangat teruja dengan tanggungjawab dan peranan baru nih. tapi taknak la describe lebeyh2. orang kata, seronok - seronok jugak. tapi jangan seronok sangat...nanti nangis. hehe. so, berpada-pada lah ye a'an.
sori jugak kalo korang rasa entri ni macam sampah. kalo korang rasa clueless... thank God, objektif tercapai. hihi. takpe lah, insyaAllah klo ada rezeki aku reveal the unmentioned truth ye. =)  
hm... ngantok.. 
eh kejap! hari ni birthday kengkawan saye~ Norraidah, Farah, Maisarah dan Niny! SELAMAT ULANGTAHON KELAHIRAAAAANN!!! have a blast! ^^

2 comments:

Nur Intan Syafinaz said...

Cikgu! Goodluck ye..weeee

antara said...

hekhek. thanks ye. ^^