About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Friday, November 18, 2011

Anda Berkacha-Mata? Bagi Saya Anda Bijak!

adakah anda seorang yang memakai kaca mata? adakah anda seorang pengguna kanta lekap? jika jawapan anda ialah "YA!", maka secara otomatisnya anda telah menerima setinggi kekaguman dari saya. ^^


siyes. dari kecik lagi... sampai la aku besor, aku sangat kagum dan respek dengan orang yang pakai spek mata.  sumpah tak tipu. 

sebab?

sebab dalam otak aku dah tertanam satu ideologi. MEREKA YANG PAKAI CERMIN MATA ADALAH GOLONGAN CERDIK PANDAI. #mythbusterplease


ini gambar Tomiko Van. yg tengah tu. yg specky tu. yg baju oren tu. Tomiko Van. dia artis Jepun, bukan Korea. ye, saye minat Tomiko Van. sekian.

hahaha. yesss!! itulah tanggapan dan fikiran aku terhadap golongan bermata empat nih. ok, sekarang dah ramai mata dua macam normal. tapi still berkanta lekap lekit tu. kire same la kan. but still. why aku kagum???

sebab bagi aku, orang yang pakai spek mata nih = orang yang pandai! dorang rajin baca buku! rajin sangat baca buku, sampai rabun! haa~~ gempak tak? comel kan? siyes weii... aku pikir camtu. bukan menganjeng or membahan. tulus ikhlas suci murni bersih hati, memang aku sentiasa fikir camtu. even sampai sekarang!


ok, korang nak gelakkan aku ke, nak kata aku kolot ke, kuno ke...stereotaip ke... tipikel ke... ikot korang lah. dan lantak jugaklah walopon korang or dorang pakai spek mata sebab banyak tengok tv ke, tenung komputer ke, penyakit keturunan ke... yang pasti, aku tetap anggap korang dan dorang yang pakai cermin mata a.k.a kaca mata nih sebagai pandai. sekurang-kurangnya lagi pandai daripada aku. dan aku tak pernah anggap kerabunan itu satu kekurangan or kelemahan bagi korang ye. =)


dalam family aku, mak abah kakak, semua pakai spectacles. so, itu dah bagi aku tekanan... dengan aku menganggap diri aku sendiri bodo piang. tak cerdik macam dorang. hahaha.. lepas tuh, kawan2 yang dapat cemerlang dalam akademik pon, ramai yang pakai spec. tu tak kira cekgu2 kat sekolah, dengan lecturer2 kat maktab n univ lagi. pergh~~ yang handal2 semua bermata 4! hahaha

eh chopp!! korang jangan salah anggap plak!! ok. bila aku cakap those yg pakai spec tu aku label cerdik, tak bermakna aku cakap those yg tak pakai spec tu tak cerdik!! taaaaaaaakk!! korang tak bengong macam aku. haha! =D siyeesly, ketidakpintaran itu hanya digalas oleh aku je. ok? clear? lol!

so senang citer, camnih. 

tak pakai spec = cerdik
pakai spec = cerdik lebeyh. heee...


ha!! lupa lak. those yang pakai contact lens tu... sumpah gua tabik spring sama lu orang! lu orang punya keberanian nak letak bendalah plastik tu kat mata sendiri, dengan guna hujung jari je, memang mengerikan bagi gua.  brrrrr.... so, extra kredit bagi korang. salute!!!





eh banyak pulak gambor aku letak dalam entri pendek nih. ekikiki ^^

6 comments:

✿ nurulfatin ✿ said...

aku xpakai spek = cerdik ker? ala. nak cerdik pandai lg genius.

Nur Intan Syafinaz said...

Aku tak sanggup nak letak benda alah lens tu kat mata.....haha

antara said...

@fatin - cerdik jugak. tapi takyah la smpai genius kot... kang femes sgt. #retis teros. haha

@intan - lens tu kan?? eiii... gerun2..=="

Shafifi said...

Pakai Spec untuk skodeng....hahahahaha

cinta said...

hahahahaha saye pki lens ;)tapi knapa kamu yang lg pndai dari saya ;)

haniekunie said...

Thank u!!! - pengguna kedua2 alat bantuan penglihatanwalaupun tak brapa nk ceredik rasenye