Saturday, April 28, 2012

Hanya Sekepal Dua - Lapan

Assalamualaikum

hoi hooooiii!! Tora datang lagi!! hahaha. ok, A'an is back woot woot!! fine, takde orang nak woot woot-kan aku... so terpaksa la woot-wooot-kan diri sendiri.. =p



se-hengat aku lah... sangat lama kot aku tak menulis entri untuk blog tepian jalan nih. kan? wuwuuu... rindu2...

sempena ituuu.. aku nak ucap beribu riban terima kaseh kat korang2 yang still, sudi lagi jengah2, jenguk2 blog aku nih. terharu seh... nak2 plak bila ada yang request suroh tulis entri baru lekas2... 
yaaa... buat kesekian kalinya lagi, lekas2 itulah yang tak dapat aku penuhi. ya Rabb. 3-4 minggu lepas memang hectic, memang siyes bizi. apakah yang telah terjadi? meh kita buat recap.

2 - 5 April 2012
minggu last training team softball sekolah... pergh... siyes pedih bai~ pagi2 turon padang pukol 8, start training... sampai la kul 10 setengah pagi. kat kuale slangor ni, pukul 9 lebeyh tu dah membakar dah mentari-nye.. huhu. tu baru pagi! petang pon turon padang jugaaakk.. kul 4 setengah camtu, sampai kul 6 setengah. adooihh.. selain waktu2 tu, tetap ada kelas. tetap kena mengajor... hokhok... sampaikan aku kena bawak budak turon padang, blajar English kat tepi padang, sambil coaching budak2 softball. handal tak aku? hahaha xD

6 April 2012 
seharian berpanas terik yang membahang.. memasakkan kulit dan isi aku. siyes beb, kuale slangor panasnye laen macam... adoiihh. rentung guaa! sebab dari pagi sampai senja berpanas kat padang, ada kerusus teknikal padang, kepegawaian dan kepengadilan softball MSSD kuale slangor kat skola yang bakal jadi tuan umah kejohanan nnt. hoho... kat sini alhamdulillah - baaaanyak ilmu aku dapat timba dari otai2 sukan nih. berbaloi kot burnt nih... ekeke

tanah lindungan jam. LOL


9, 10, 12, 13 April 2012
yeaaahhh!! minggu kejohanan softball peringkat MSSD kuale slangor! banyak weh skola yang hantar. ada banyak kategori gak. Under 12 lelaki/perempuan, under 15 lelaki/perempuan dan under 18 lelaki/perempuan. memandangkan skola aku skola rendah, so bawak under 12 je la. dua team. aku pegi kejohanan atas dua tiket jugak. satu, jurulatih pasukan skolah... dua, pengadil kejohanan. nak bahasa sedap sket; Umpire. hahaha. gilos!! mane penah aku jadik pengadil softball weh~~ ye, memang aku player sukan ni duluuuu... tapi player tak same dgn pengadil ouh! haha. nasib le~ orang bagi kepercayaan kan, so aku terima dengan berbesar hati. =)

alhamdulillah. banyak pahit manis sepanjang kejohanan ni beb. gadoh2, protes2, kutuk2, sume jalan. nanti la, bila dah ada gambor game, aku uplod skali dengan entri yang penuh aksi ye! ^^ oh! untuk kejohanan ni, team under 12 perempuan skola aku nombot 3. team laki bungkus awal... hihik. takpe2, memang dah prepare utk situasi camtu. 1st timer la katakan~ ^^ syukuuurrr. dan hasilnyaa...


rentung... hahaha


berakhir di situ? hahaha. i thought so... but...

16 - 19 April 2012
perrghh.. gua kene pegi Pangkor beb!! bukan holiday, bukan honeymoooonnn.. tapi berkhidmat sebagai 'saya yang menurut perintah'.. hahaha. dapat surat daripada Jbtn Pljrn Slangor - kene pegi kursus orientasi guru baharuuu~~ nampak macam best kan? kursus kat pulau... leh rileks2.. pantai... bleeergghh. harapan pelesu itu semoa. hahaha. ceramah memanjang! siyes takde aktiviti luar sangat. dah la tu, bagi keje bukan maen banyak deme nih. wuwuuu~~ serabuuutt. tapi ok la, banyak input dapat kat sana. berguna weh, berguna. nak kerja lagi 34 tahun yo! hehe..

aku ingatkan balek dari situ dah leh masuk skolah... ropenye...

20 April 2012 
latihan pusat softball MSSD kuale slangor. kenapakah? ngeh... aku dipilih sbgai jurulatih 1, bwk team softball daerah, under 12 pompuan, lawan state level kat Gombak, minggu berikotnye. whooooaaa!! sumbat nih, sumbat... besor laa tanggungjawab dan amanah yang diberikan...huk huk. bilakah aku punyai masa nak mengajooorr.. bila plak nak tanda2 buku budak, nak siap2kan folio bagai.. wuwuu... apakan daya.. "saya yang menurut perintah"

21 April 2012
sekolah ganti.... sempena raya haji bulan 10 nanti.. wuwuuu.. nak rehaaaaaaattt~~~

23 - 26 April 2012
yeaaaaaahhh!! minggu kemuncak kesebokkan!! merantau la aku bertugas outstation. hahaha. ye la, dah tak kje kat skola, memang outstation la kan. di SM Teknik Gombak, berlangsungnye kejohanan sofbol majlis sukan skola2 selangor (state level). berkampung la segala team2 power2 dari berbagai daerah kat negeri merah kunin nih. peergghh... cuak beb. sendat perot memikior opponent yang grand2, yg lagi berpengalaman. hehe.. dan kecuakkan aku tu berasas la... kitorang tak mampu pegi jaoh, team yg aku bawak dpt tmpat ketiga kumpulan je. sedeyh betol... wuwuu~~ takpe lah kot. pengalaman mematangkan, insyaAllah. tahniah ye anak2! usaha korang2 chekgu hargai sgt2. sori termarah, tertinggi suara, terjerkah bla bla bla... standard la coach kan. hahaha =p

hehe... habes sudaaa kesah softball kali ini~~ err.. softball je kot. next week ada tugas baruuuu... heh??

2 Mei ... sampai bila pon aku taktau...
dilamar sebagai guru tari pandu puteri tunas. aaaaarrgghh!! T____T ye, memang aku suke menari. memang jiwaku rona2 seni. tapi.. tapi tapi... start tarikh tu, kena datang skola tetiap hari kul 12. ajar budak menari dari kul 12 tghari sampai kul 1... uwaaaaa >.< tu belom campur kena kareograf choir sempena hari guru ni pulak! mati laa cemniiii~~~ hahaha. but then again... inilah hakikatnye keje sebagai chekgu. =) so, sape cakap kje cekgu senang? hehehe

ngeh!!... amende aku membebel nih. hahaha. jom! layan telatah bebudak yang sempat aku simpan dalam memori. ^^

*****

kelas : yeaaaayyy!! sir masuk kelaaaaaass!!
aku   : hello class. kenal cikgu lagi tak?
kelas : kenaaaaaaaalll~~
aku   : rindu cikgu tak??
kelas : rinduuuuuuuuu~~
aku   : ingat nama cikgu lagi tak?
kelas : ingaaaaaaaattt!! sir azhan zaffuaaaaann!!
budak : sir azlan typewriter!!

*****

budak : sir, kenapa sir...
aku     : em? kenapa apa?
budak : err... kenapa sirr.... gelap?

yes... semua kelas yang aku masuk, mesti ada budak tanya soalan tu...=__="

*****

budak : sir, sir pegi mane? kami semua rindu sir.
aku     : tipulah. manade kamu rindu sir.
budak : betol sir. kami hari2 pegi masuk bilek guru, cari sir. tapi sir takde..
aku     : *senyum... speechless. touched.*

*****

budak : ustaz, kenapa ustaz gelap?
aku     : saya kena kerja tepi pantai, atas gunung, dekat dengan matahari. sebab tu terbakar.
budak : kesiannye. nanti hari guru saye bagi ustaz ubat. bagi baik kulit ustaz yg terbakar ni

*****

budak : sir. sir pegi mane. sir marah kami ke?
aku     : tak laa.. sir tak marah kamu pun. kenapa?
budak : cikgu cakap sir marah kami sebab kami nakal. tak dengar cakap sir. sebab tu sir tak masuk kelas.
aku     : aaa... ok. memang sir marah. kalau kamu tak dengar cakap sir, tak buat keja yang sir bagi, sir tak masuk kelas kamu dah lepas ni. ok?
budak : alaa sir... masuk la kelas kami... kami baik dah sir...

*****

aku        : kenapa ramai tak datang hari ni?
budak A : ramai yang balik kampung, sir.
budak B : saye pun taknak datang isnin nanti, sir. mak saye kate isnin cuti sampai selase
aku         : berapa ramai yang taknak datang isnin minggu depan?
22 daripada 35 budak angkat tangan...

*****

budak : tiicher, kenapa tiicher ... jadi gelap?
aku     : cikgu kerja kilang kicap hari tu, sebab tu jadi macam ni. tengok ni.
aku pun tunjuk la lengan yang sekerat 'burnt' sekerat cerah...
budak : oh. tiicher, tiicher kawen la dengan kakak saye. 
aku     : kenapa pulak cikgu kena kawen dengan kakak kamu?
budak : sebab... kakak saye keje hospital. kakak saye putih, macam tiicher dulu-dulu.
aku     : lepas tu?
budak : kalau tiicher kawen dengan kakak saye, nanti tiicher jadi putih balik. saye pun boleh dapat adik baru.

*****

budak : sir, harijadi sir bile?
aku     : kamu agak2 bila?
budak : em... same dengan saye kot.
aku     : ye? harijadi kamu bila?
budak : same dengan sir laaa~

*****

p.s; kalo korang follow twitter aku - @MerchantofMilan (sempat lagi promo tu...) maybe korang noticed aku ada tweet2 pasal seram2 kan? even kat facebook pon aku ada update ... hehe...

yep. aku akan bongkarkan segala yang boleh dalam entri2 lepas nih. kisah benar ye... hihihi... tungguuuu~~ 

1 comment:

MohdIzwan said...

tak sabar tggu part serammm~~ hik3..