Wednesday, September 26, 2012

Untuk Dia - Sleeq feat Najwa Latif (In My Humble Opinion)





Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semua pun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Engkau punya gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di muka buku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku




now. A literary criticism (nampak sangat aku takde keje dah ni... hahaha)

- "Kerna aku mampu ... melakukan apa-apa saja..."
really? really bro, really? apa-apa saja? define apa-apa saja tu sket. . . =)

- "Ajakku jumpanya . . ."
oh. now the girl yang ajak kau jumpak ek? fehlemmek. nak cakap kau hot stuff ye bro? waaahh. untung la retis. eh. =p

- "Akhirnya dapat tahu dia punya lelaki..."
so... that doesn't mean anything to you? ke memang bab sailang2 ni serah je kat kau? oh lupa... enche hot stuff kan mampu melakukan apa-apa saja~ ^^

- "Engkau punya gaya, walaupun tak kaya, bukan paras rupa yang aku pandang sahaja..."
so you do look on looks, eh girl? sweet. who doesn't kan. ^^ oh wait... punya gaya walaupun tak kaya? so money comes second? aahh... i see. how noble.

eh kejap2. bukan paras rupa yang aku pandang sahaja? bukan ... SAHAJA? so ayatnye lebih kurang - bukan paras rupa JE yang saya pandang, tapi... - jadi betol la awak memang pandang paras rupa 1st kan? em em~... ^^

- "...Tentang diri aku dengan lelaki itu ... tapi itu semua tidak boleh beri bahagia .. "
you already with a dude, but you're hinting the new dude that you're not happy with the current dude. girl, cm'on, lalang la awak ni. =p


hahahahaha.. mati aku kena bash dgn fans najwa letip dan sleeqou. lol! ni namanya cari nahas. xD

chill bros n sis. gua tengah bosan. so aku memang merapu lebeyh2 bila bosan. yet i know this song is catchy. i somehow like it too. i like the sense of art and creativity. i have no enviousivililiciousity against sleeq nor anak pak latif ni. but anyways, i dont just dig melody. i dig lyrics. hehek!

tell me your proud opinions please. ^^

No comments: