Friday, September 28, 2012

Hanya Sekepal Dua - Limabelas

assalamualaikum!!

konbanwa~ ogenki desu ka? aitai katta? mo aitai tte yo. un! degozaru. ^^




hoi apalah aku merepek ni. hahaha. ok kalo korang just nak baca Hanya Sekepal Dua ni sebab dialog bebudak comels lottes tu, sila skip part ni, dan tros scroll ke bawah. ade je dialog2 dorang kat bawah tu. hehe. tapi kalo rasa ada banyak masa nak dibuang, nak dihabiskan depan skrin... aa, bleh la baca dari mula sampai abes. hiks!

actually kalo nak ikotkan, Hanya Sekepal Dua ni dah lama tak tersambung. kan? kalo korang memang ikot siri ni, korang tau la. siap ada yang rindu2 lagi ha. huhuuu.. terharu aku rasa. =') thanks buat yang selalu tanya dan request.

anyway, bukan aku maleh nak menulih ke hape ke. tapi sejak2 last pegi Kidzania tu, hidupku telah berobah! hahaha. no aku tak jadik transformers. bukan jugak pemain hoki kebangsaan. tapi...

since awal september tu... dalam minggu kedua kot... aku terlibat dengan latihan. latihan apa? haha. bukan ketenteraan. tapi kebudayaan. WHAT!?? yeah. kebudayaan. tarian, ok? tarian tradisional. so ada yang sedang tak percaya ke aku ni menari? hahaha

ni sume Pi-es-kei-pi-pi punya pasal la ni. tah apa tebiat dorang buang ntah - tetibe je tahun ni nak buat pertandingan Gem-A-Ta- RI peringkat negeri S'gor. acaranye, kuale s'gor jadik tuan rumah! haa... nak tak nak kena la hantor wakil. gedebak gedebik gedebuk, ada la orang yang tau aku ni memang penari kebudayaan. lantas (chewah ayat seni) dicariknya aku kat sekolaaahh~~

dengan titah perintah dan kuasa pihak2 berkenaan dan berwajib, maka ter-join-lah aku dalam pasukan tarian kebudayaan mewakili dan sebagai tuan rumah ke pertandingan peringkat negeri~ . oh tarian apa? tarian melayu. asli dan joget. ewahh!!

pointnye? haaa. tu la nak habaq kat hangpa. aku dok sebok menari berkaberet dari pagi sampai malam weii!! pagi2 latihan start kul 8. bawak ke petang, then rehat kejap. malam lepas isyak sambong balek... sampai kul 2 - 3 pagi. hari2 oooii~~ (kecuali ahad).

so... dengan kesebokkan yang nyata... korang pon harap maklum la - yang aku tadek kat sekolah selama 3 dua minggu setengah tu. hahaha. dah camnenye aku nak menulih pasal budak2, nak kutip dialog2 sesengomel (sengal-comel) murid-murid kalo aku sendirik tadek kat kelas? lol. tup tap tup tap, minggu ni baru aku wujud kat sekolah. hihi...

anyways, di kesempatan ni aku nak ucap terima kaseh kat korang yang doakan usaha dan kerja keras kami sempena pertandingan hari tu. alhamdulillah, banyak pengalaman berharga kami dapat. memadailah pengalaman tu sebagai hadiah dan kenangan. yesh, kitorang tak berjaya dapatkan tempat top 3. tapi takpe, kalah dengan penari profesional... tak ralat sangat. rasa berbaloi. huhuhu~

to my dearest team tarian, i love you guys. and yeah, i had a great time! ^^



eh banyak lak songehnye. korang nak baca citer budak2 ni kan? ha. nah2. amik2. pelepas rindu. ahaks! ^^

****

budak : sir, sunat tu apa?
me      : sunat tu perkara yang kalau kita buat dapat pahala, kalau tak buat takpe.
budak : ....
me      : kenapa? 
budak : cuti sekolah ni saya nak kena sunat.
me      : OooOoo~~ sunat tu!! ha elok la tu. sunat awal2. 
budak : tapi saya takut, sir... abang saya cakap macam kena gigit kucing. eh! ha betul la kucing~

****

budak A : ticer, kenape ticer lame tak masuk kelas?
me          : cikgu pergi kursus, kat sekolah lain.
budak B : sir pegi menari kan?
me          : eh? manade~~ sape cakap camtu? *cubaan cover2 line*
budak B : guru besar petang cakap.
me          : . . . .

****

budak 1 : sir, kenape sir tak datang sekolah?
budak 2 : sir marah dekat kami ke?
me         : kenapa.. kamu rindu kat cikgu ke?
budak 3 : rindu! tapi kenapa sir tak datang lame sangat?
budak 1 : isteri sir sakit ke??

****

budak : sir, sir pakai minyak wangi apa?
me      : ha? why?
budak : cakap la... sir pakai perfume apa~
me      : manade perfume... bau syampu kot.
budak : sir tipu... rambut sir dalam songkok. mane boleh bau sampai keluar. eh.. sir sabun badan pakai syampu ke?

****

budak C : ko tau tak kenape ticer lame tak datang sekolah?
budak D : tau! ustaz pegi menari.
budak C : kan! hebat la ticer. dah la boleh cakap english, boleh menari pulak tu.
budak D : haritu aku nampak ustaz kat TV!
budak C : huiooo!! kenape ko tak mintak ticer sain buku kau?
budak D : bodoh la kau ni. ustaz dalam TV la mase tu. mane boleh keluar tangan nak sain buku!
budak C : ha'ah kan....

****

budak : sir, bagitau la sir pakai minyak wangi apa~
me      : yang kamu dah dua tiga kali tanya ni.. kenapa. em?
budak : nak beli jugak.
me      : wangi ke?
budak : wangi!
me      : sir pakai minyak goreng ikan.
budak : *kerut dahi* ... minyak goreng ikan? yang Nora Danish pakai kat TV tu ke?
me      : hooooiiii!!

****

budak I  : ticer, ticer dah kawen ke belum?
me         : letih dah dengar soalan ni. hahaha
budak II : alaa.. ticer tak pernah jawab pon~
me         : agak2 cikgu tak datang 2 minggu lepas... cikgu buat apa?
budak I & II : ticer kawen lagi!!!

****

budak : ustaz, name anak ustaz ape?
me      : ni mana datang citer anak lak ni~~
budak : ade cikgu yang masuk waktu ustaz haritu, dia cakap ustaz cuti tengok isteri ustaz dapat anak. anak ustaz putih macam ustaz ke, macam isteri ustaz?
me      : haih.... kamu agak?
budak : mesti macam isteri ustaz! anak ustaz pompuan kan? name ape? bagitau laa~~

****

me    : alright class. today we're going to learn a new song . .
kelas : yeaaayyy!! *sambil ramai2 menari gangnam style

****

me    : how are you today?
kelas : i am fine, thank you!!
me    : do you miss me?
kelas : yes sir!!
me    : thank you! so can we continue our class?
kelas : no sir!!



I love my career. ^______^ 

2 comments:

MohdIzwan said...

Cuba lagi next time abg dancer.. :)

Budak2 memang kiyut...tp kdg2 rs nk tenyeh jgk..muahaha..

Cikgu Sarah said...

murid a : cikgu tlg lukis puin..

cikgu sarah : puin?apa tue?penyu ke?

cikgu sarah:org besut pgl penyu puin ye?

murid a:tak.yang main dalam tb3.

murid b : pingu tue..

cikgu sarah : itu penguinnn T_T