Sunday, February 3, 2013

Di Sabtu Itu... Hey!


...blup blup blupp... hepi hoi syok hoii!! hahaha




camni citernye... sabtu tadi, (kalo ikot waktu aku menulis entri ni.. semalam ah) aku turon bangi. aku call kedai sukan kat bangi tu, tanya pasal glove softball. dia cakap ada! aku dengan semangatnya siap2 pagi tu, teros gerak dari punchak, tegak ke bangi. thanks to a friend of mine, sebab bagi pinjam keta beliau... jasamu dikenang, sahabat. ^^

then sesampai aku kat area shah alam, kedai tu call aku balek. dia cakap

"maaf dik, glove yang adik nak tu dah takde. yang tadi tu kak silap tengok. maaf ye"

i was like... -__________-

haih.. sabor je lah. dah tu.. ni nak buat apa ni? nak patah balek punchak? mesti aku lagi frust japgi. hahaha. so... dah alang2 aku keluar ni, baek keluar betol2! yeah!! so nak buat apa? mari menuju ke destinasi yang tak pasti. hahaha

somehow... i felt like nak jumpak kengkawan la sesabtu camtu. why not kan? ok. so aku pon roger le them good frens of mine yg aku pikir2 ada kat area bangi-kajang-serdang-putrajaya~

jom, alamanda! sekarang.

lebeyh kurang camtu la mesej aku kat dorang semua. muehehehe. but seriously, i was just taking chances. aku tak menaruh harapan sangat nak dapat gather dengan dorang... ye la, masing2 aku tau - ada komitmen yang tinggi kat study, kat keje, kat keluarga... so i was expecting some or several 'no' lah.

but i was wrong.

almost semua yang aku ajak outing tu respon positif! waaahhh!! jingle bell jingle bell jingle all the way~! hahaha. hepi nih, hepi! dapat jumpak dengan kengkawan! wheeee!! despite some of them la yang tak dapat join.. macam si jeton. mamat tu sabtu2 pon kije, then petang nak balek umah kat parit. takpelah. nextime ye bro. ^^

to cut a long day, a long story short - alhamdulillah. aku dapat jumpak dorang kat alamanda, putrajaya... ^^

special thanks to Faiz, Izan, Intan, Ain, Pikah, Zida, Suraya.. sebab sudi datang dari jaohh nek keta nek teksi.., dan bersepah-sepah bersama-sama kat sana. korang simply the best!! sori jugak kalo dah tersusahkan korang, kena datang secara tidak dirancang. hewhew. what can i say, i'm unexpected. =p ekeke

ni token of kenangan kitorang berhoyeh-hoyeh kat sana. ^^ (in b4, sori paeh aku abehkan your last piece of polaroid paper! hihiks)

the girls (sorang dah balek, pegi kursus kawen. luls)

ni abang stranger yg snap. beliau tangan gegor. abeh kelabu gambor. ekeke. thanks abang apanamantah!

the without me . ~.~


apa yang jadik kat sana, bior kite simpan buat kenangan ye. hihi~

****

dan sebelah malamnya pulak... hahaha.. aku join budak2 Blogger Perak di perantauan (luar negeri perak. luls~) ber-mini-gathering kat iCity, shah alam. hahaha. memang baby day out sungguh! sape je yang ada? ada Aim, Pisyek, Adib, Hanie, Qila, Sya, Naq, kawan Naq (lupa lak nama beliau). memang gilo ah kalau dok dengan dorang ni. bergambor je kejenye.

well... malang sekali aku tadek gambor2 kitorang bersepah kat icity tu, (dibaca aku takde kemre/phone canggih2 macam budak2 laen) sebab bb kesayangans aku ni gelong. betri pon kong. so... handheld was shut down almost ALL THE TIME (on kejap2 je sebab nak roger budak2 ni dan tweet quarter after one.. ahaks!). thanks bb. bb patut thanks kat aku benornya, sebab masih setia... hahaha. hm~~ nanti kalo ada gambor, aku hapdet eh! ^^


phew. i had a good time!!! alhamdulillah. thank You Allah, for these precious gifts called friends. and the togetherness. =')

nextime lepak lagi yok!? :D


8 comments:

Bro Aim said...

hamboi..semua gurl ang sebat.. intan nampak makin berisi..ohoi,,,rinddu paan

Nur Intan Syafinaz said...

Suke!!!!! Aku nampak comey plak kan..
Aabg aim!!huhu..memang nampak berisi pun.berat dah naik pulak.acane ni..nak kena kurus ni..hewhewhew

haniekunie said...

Cecewah... Ttbe terharu.. Oklah bye! :)
(patut risau blk lambat)

Puteri BeriBiru said...

kemain merian sabtu awak.best!!

antara said...

@aim - rinduu kamoo jugaaa.. wuwuu. malam tu best! gila tetap sama. hahaha

@intan - yela2. kau je la comey. ekeke

@hanie - haru takpa. jangan huru hara. tapi, tu pomboleyh! ekeke. a'ah..kne balek awal. hee~

@beribiru - haha. itulah! ^^

I am Mina. said...

kedai sukan bangi tu nama apa?

antara said...

erk... tak ingat lak nama kedai tu... tapi kat area shoplot atas sket dari petronas UKM bangi tu. hee..

ain maisarah said...

Sya nk tnya yg kedai jual glove softball tu kt bangi area mana yer?