Friday, September 30, 2011

Welcome, October ! A-Month Celebration


ATTENTION PLEASE!

sebagai seorang yang sangat menyayangi bulan Oktober, aku rasa nak buat one-month celebration. hahaha. kau gilo ke an? yes!! memang aku gila. aku gilakan keceriaan dan kemeriahan! =D
as a person that really loves October, I feel like having a one-month celebration. hahaha. are you crazy, a'an? yes! I am crazy. craze of happenings and happiness! 

so, apa aku nak buat? haa... event ni specially dedicated untuk anda; Children of October!
so what am I gonna do? haa... this event is specially dedicated for you - Children of October!

yep2. mulai esok, 1st Oct 2011 sampai la 31 Oct 2011, aku nak bagi hadiah kat korang2 yang dilahirkan a.k.a sambut birthday dalam bulan Oktober. ^^
yeap2. starting tomorrow, Oct 1 2011 until Oct 31 3011, I'll be giving presents for those who were born, and celebrate their birthday(s) in October.

|| please take note: aku tak kaya, aku bukan orang senang. tapi, aku buat camni sebab aku rasa nak menghargai. selalunya, aku bagi hadiah kat kengkawan sempena ulangtahon kelahiran aku. but this time, rasa nak buat laen sikit. hee... jadi, aku cuma dan cuba buat apa yang termampu lah ye. ^^
do take note. I'm not rich. I'm not silver-spoon-fed child. but I'm doing this because I feel like appreciating. normally I'll be giving presents to my friends for my birthday. but this time, I'm giving it a twist. hee... so, I just do whatever I can, and can afford, ayte? ^^

ha! camne nak dapat hadiah dari aku? senang je.
so how to get your present? it's easy!
1. cari aku. or tak kesah la kalo terserempak kat tepi jalan ke, tengah jalan ke, kat pasar pagi ke... yang penting mesti real-time face-to-face. webcam, skype, YM, video call dan seumpamanya (virtual) tak dikira. hehe.
find me. doesn't matter if you stumble upon me anywhere, any-when, anyhow. just make sure it's real-time face-to-face occasion. virtual meeting is not counted. hehe

2. pastikan hari yang korang jumpak aku tu, adalah hari ulangtahon kelahiran korang! baru bleh aku bagi hadiah. contoh; birthday korang 7 Oct. maka terjumpaklah dengan aku 7hb tu - bukan hari/tarikh lain. klo korang terawal or terlepas tarikh...hehe.. sowi~ takde KIV ye. ^^
make sure that you meet me on your BIRTHDAY! then only you can clain your present. example; if your birthday is on Oct 7, so see me on the 7th - not on other date/day. if you 're too early or too late... hehe.. sorry... no KIV. ^^ 

3. buktikan haritu birthday korang. buat la camne pon. paling senang tunjuk IC or lesen memandu je. tapi klo korang ada cara lain pon ok je. asalkan aku tau dan yakin haritu birthday korang. jangan tipu plak! hahaha
prove it that that day is your birthday. show me proof, e.g. driving licence, your ID, etc. but tell me no lie! or else... hahaha

4. dah setel 1-3 tu, maka insyaAllah, ada la hadiah dari aku untuk korang, sempena hari yang berbahagia itu. =)
once you have fulfilled the previous steps, insyaAllah, you'll get your birthday present. =) 

DISCLAIMER
- sumpah takde hidden agenda dengan event nih. siyes, aku just nak celebrate dan appreciate October-born kids. tu je. ^^
I swear there's no such thing as hidden agenda behind this event. seriously, I just wanna celebrate and appreciate October-born kids. that's all. ^^

- event nih terbuka buat semua manusia (diulang.. m.a.n.u.s.i.a) tanpa mengira umur, bangsa, agama, pangkat, darjat, warna kulit, bentuk badan, rupa paras, bahasa pertuturan, kewarganegaraan dan seangkatan dengannya.
this event is open for all regardless your age, race, religion, beliefs, skin colour, physical appeal, languages, nationality and the like.

- hadiah tak tetap dan tak tentu. bleh berubah ikot keadaan semasa. maksud aku, kalo time tu aku mampu hadiahkan kereta Lamborghini Murcielargo, dapat la Lamborghini tu kat korang. kalo time tu aku mampu belanja teh o ais je, maka teh o ais je lah ye. hihi...
presents are not fixed. changes can/may be applied accordingly. (I don't feel like translating the rest..hihi)

- korang boleh demand hadiah sebab hari tu birthday korang. just dapat tak dapat tu, aku yang tentukan. lol!
you can/may ask for whatever you want for your birthday. but it's up to me to grant it or not. LOL!

- insyaAllah, aku akan cuba yang terbaik untuk win-win situation. so takde la korang rasa menyesal terserempak dgn aku haritu~ hee...
I'll do my best to ensure we can seal a win-win situation. We'll see how it goes. hee...

baek!! itu sahaja pengumuman untuk hari ni. semoga usaha ni dapat keberkatan dan keredhaanNya.  amiiinn~ ^^
that's all folk! Godspeed. God bless. amen. ^^

2 comments:

Nur Intan Syafinaz said...

untungla sape dapat hadiah dr ko ni...aish aku pun nk gak....hihihi...tolong bgtau ko kt mne, tweet tiap2 masa ye...

antara said...

hahaha. nasib laa sape2 yg terserempak dgn aku pada harijadi beliau. xD

oyeah, harus la aku tak letak location kat tweet kan. lol!