Thursday, September 15, 2011

Johnny English Reborn review

hahahahaha.


Rowan Atkinson belom pernah mengecewakan peminat komedi dan peminatnya sendiri khususnya.

kalo ramai tak kenal Rowan Atkinson, mesti korang familiar dengan nama Mr. Bean. kan? hee. just bayangkan, lawak2 Mr. Bean tu ditransfer ke cerita aksi dengan plot yang lebih serius - still kelakar! hahaha

Plot summary by IMDB

Rowan Atkinson returns to the role of the accidental secret agent who doesn't know fear or danger in the comedy spy-thriller Johnny English Reborn. In his latest adventure, the most unlikely intelligence officer in Her Majesty's Secret Service must stop a group of international assassins before they eliminate a world leader and cause global chaos. In the years since MI-7's top spy vanished off the grid, he has been honing his unique skills in a remote region of Asia. But when his agency superiors learn of an attempt against the Chinese premier's life, they must hunt down the highly unorthodox agent. Now that the world needs him once again, Johnny English is back in action. With one shot at redemption, he must employ the latest in hi-tech gadgets to unravel a web of conspiracy that runs throughout the KGB, CIA and even MI-7. With mere days until a heads of state conference, one man must use every trick in his playbook to protect us all. For Johnny English, disaster may be an option, but failure never is.


okeh. ni review aku. sori kalo terciter spoilers. ^^

English dah lama hilang. kononnya pegi bertapa. and yes dia bertapa kat Tibet, kat Shaolin Temple. dari start cerita korang dah akan senyum. dan tak payah la nak cover gelak kecik2... surely akan LOL sangat2. hehehe

English larikan diri ke satu temple kat Tibet sebab nak refleksi diri sebab kononnya dia la punca misi last dia gagal, (presiden yang sepatutnya dilindungi mati "dalam pengawasan" English). tapi, atas request client MI-7 (organisasi perisikan British yang menyediakan perkhidmatan spy - even untuk orang awam. haha) English dipanggil balek ke MI-7 untuk selesaikan misi.

*spoilers* disebabkan Pegasus (agent Pamela Thornton/director kat MI-7) tak yakin dengan English, dia assign agent Tucker, a soon-to-be-21yo-chap sebagai sidekick English. kat sini jugak English berjumpak dengan ejen2 lain, dapatkan gajet dan weaponry baru, serta berkenalan dengan Kate Summer, psychologist terbaek! haha.

misinya? kena pergi ke Hong Kong dan hapuskan penjahat2 yang nak bunuh orang2 berkepentingan kat Asia, dan - *spoiler* bongkar pasal Vortex - agensi yang framed English masa last mission dulu. apa/sapa Vortex tu?

heee... tamoh la citer lebeyh2. kang tak syok la korang nak tengok kaann~ ^^


anyway! nak citer sket2 apa yang aku suka pasal Johnny English Reborn nih. first of all, lawak2 Rowan Atkinson or agent Johnny English dalam citer nih sangat mengundang gelak besor! =D ok, I have to admit; ada antara scenes yang bila aku tengok, dah bleh agak apa nak jadi lepas tuh. tapi, walopon dah bleh agak, aku still tak leh elak daripada gelak kaw2 when it happens. haha. paling koman pon aku akan senyum lebar laa.. hee ^^

second, the gadgets. whoaaa! i'm so lovin' the English's Rolls Royce Phantom. yeah... British beloved baby. super smexaaaay!!! uh-huh know itu mungkin hanya untuk filem... tapi still aku suka!! especially bila English sebut 'bonnet' dan RR Phantom bukak hood, show off the hysterically mouth-watering superb engine. just listen to the description, baby. ^^ dan! tak ketinggalan... kerusi roda custom-made yang English curik daripada.... hehehe. description speed-shifter kat wheelchair tu memang LOL sangat lah! -

Normal | Fast | V.Fast | F.Fast |

aku rasa korang leh teka apa maksud V. dengan F. tu... hahaha.


okeh, takmoh spoil banyak2. nak tau lebih gi tengok sendiri. berani jamin - kalo korang peminat Mr. Bean, aku rasa citer Johnny English Reborn ni antara citer yang korang tak patut miss - comedy lovers; you'll love it! ^^ for other reviews, leh tengok kat SINI

rating stars untuk plot, aku bagi 3/5. tapi rating untuk LOL moments, aku bagi 4+ /5!!!

3 comments:

Mr Lonely said...

haha~ it is a very funny movie for me~ =D
walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Yusrin Ilyana said...

ehermm tawu x kt website mna leh donlod citer ni or tgk online?hihi

antara said...

wahaa.. tak pasti la bab2 donlod mendonlod nih. tak mahir.

try tny yus. Yunos! ==" hahaha