About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Sunday, May 6, 2012

Dear Full Moon. I Love You. Dear God. Thank You

malam ni.. bulan saaaangat cantik. ^^



korang tau tak.. aku akan jadi sangat2 sayu, melancholic dan syahdu tetiap kali malam bulan penuh? hihi... sounds so gedik kan.

biar ah... daripada aku drooling tengok nelopalopa (sorry, gua memang tak taste lopa2..hihi) tu, baek aku tengok bulan. lagipon, like a dear of mine said,  "Dia ciptakan keindahan untuk kita nikmatinya - dan berfikir akan hikmah penciptaanNya."

so rightfully true. ^_^

kalau korang suka tengok bulan jugak, meh sini nak syorkan something sweet. first of all, read this;






ok? dah paham kenapa bulan malam ni sangat2 cerah, besar dan indah? hehe. read more HERE, HERE and HERE. oh yeah, and also HERE


now... pegi kat google, cari tajuk buku ni. 

The Book Of The Moon

Tak mahal. 16.99 pound sterling je. ^^ dalam tu ada baaaanyak cerita pasal bulan. Facts, myths, legends, all sort of things. I bought myself a copy of this book, and I loved it. =)

baek lah! soalan wajib aku untuk korang...


nampak tak ada arnab kat bulan?

can you see a bunny on the moon?

no?

read THIS!! ^^ 

Happy Full Moon night!

4 comments:

Nelson Souzza said...

Hello! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts( really interesting blog). Would be great if you could visit also mine...Thanks for sharing! Keep up the fantastic work!

Cikgu AL said...

i rike thi post :D nk pinjam buku tu boleh?

antara said...

boleyh!! ^^ thanks for riking! xD

Some Tea along the road... said...

huiii omputehhh naaa.. siap ada org spanyol ka sapa tu minat kehkehkeh terbaek dari ladang betoi. Tapi kami ingat kami ja suka tgk bulan tak sangka ampa pon suka. hehehe tak tipoo ni. masa skool dulu mmg rajin p dok kat padang, baring2 tgk buruj dan bulan. Depa kata ada hantoo tapi Alhamdulillah tak kena plak kaco