Friday, May 4, 2012

Hanya Sekepal Dua - Sembilan

minggu ni cekgu2 banyak sebok bagi latihan kat budak2. kenapakah?


sebab minggu depan ujian pertengahan tahonn!! untuk tahap 1, ada PKSR la kan. senang cakap, minggu depan budak2 serabut kepala seminggu. hewhewhew~~

ala.. seminggu je. nanti cekgu2 akan serabut kepala lagi lama. sebab nak marking paper budak! bukannye sikit2... haha. adoihh. takpe2. bertabah! ^^

kan hari tu aku sebok2 dengan softball bagai kan? sampai 3-4 minggu tak masok kelas. ni..minggu ni ter-sebok la jugak. apa pulak? haaa... tarian beb. tarian~

yeppaa~~ aku kena ngajor tarian. budak2 pandu puteri tunas. untuk persembahan sempena karnival apa benda tah hujung bulan ni. tak hujung sangat la kot, sebab kalo tak salah aku... sebelom cuti skolah ni dah kena perform. perghh....

aku penin laaa... serabut perut weh. ada la dua tiga kekangan yang menyerabutkan keadaan... -____- antaranya?

satu, budak2. budak2 yang dipilih oleh cekgu dorang tu... bukan la tak boleh dilatih. tapi... sebabkan dorang takde basic langsung pasal tarian.. so nak lentur elok2 bagi sharp2 menari dengan lenggok, gaya dan step yg betol tu... agak mencabar la jugak. nasib baek laaa ada sorang cekgu praktikum kat skola nih yang memang pro bab2 menari ni. orang Yayasan Warisan Johor ok~ Afiq name beliau. legaaaa sikit. ye laa, aku kannye pandai pon... dia lagi berilmu beramal bertaqwa.. huhuu~~ oh tarian apa? tradisional beb. lagu zapin bunga hutan. gerak zapin tanjung labuh. tu je yg senang nak ajar~... (teringat lak kat budak2 INSPEN).. hihi ^^"

dua, masa. budak2 ni dah la memang baru sgt2 nak kenal tarian.... dah pulak tempoh utk dorg berlatih ni macam tak berapa nak cukup je.. memang la hari persembahan tu lambat lagi (harapnye lah), tapi... baru dapat latih dorang seminggu je... sehari satu jam (12 - 1 tghari).. takyah mention la aku kne gi skolah awal dari biasa tu kan.. haha. ok, lepas tu.. minggu depan ni exam week. memang takleh usik dorang langsung..
dah tu, acane~~ minggu seterosnye aku makin2 bizi... nak kena lead, train choir budak2 dan persembahan guru2 untuk hari guru nanti. tudiaaaa~... bilanye ntah aku nak boleh latih pandu puteri ni menari. hokhok. 

next thing, is the budget. wallaoo... penin2. kena pulak tarikh show dorang tu clash (kot) dgn budak2 budaya skolah... memang tak dapat la nak share2, pinjam2 kostum bagai.. mana laa nak cekau baju kurung sama kaler siap songket sepuloh pasang... Zzz...

takpelah. tabah je la, an. apa yang sempat buat, kita buat.

okeh! nah. santapan senyum aku minggu ni. enjoice!! ^^

*****

budak A : cikgu, cikgu ada berapa orang anak?
aku         : kamu agak?
budak B : emm... lima!!
aku         : kenapa lima?
budak A : sebab... cikgu kawen lima

*****

budak D : sir! C nak cium saye!!
aku         : C! what are you doing? why did you want to kiss her!?
budak C : manade! saye cume nak cium bau die je...
budak D : dia tipu sir. tadi muke die dekat dengan muke saye macam ni -
 yes, budak pompuan tu demo balek apa yang berlaku... end up dia pulak yang... ok taknak sambung..=__=" 

*****

aku     : okay, i wanna ask you. have you ever seen a mermaid?
budak : saye! (angkat tangan)
aku     : really? where did you see it?
budak : sir tak paham...
aku     : kat mana kamu tengok?
budak : kat rumah saye, ustaz. mak saye panggil 'maid'. tapi saye dengan kakak panggil bibik

*****

budak X : tiicher, tiicer dah kawen ke?
aku         : kenapa kamu tanya?
budak Y : sir kawen baru ke?
aku         : hey! why??
budak Y : sebab haritu cincin sir ade satu je. harini ade due. satu cincin satu isteri. sir baru kawen lagi satu kan?

*ok penjelasan sikit. memang aku baru beli cincin. tapi bukan cincin tanda/risik/tunang bla bla bla ok~ kroooeehh~~ hahaha

*****

budak : sir may i go with the toilet?

*****

budak : cekgu, dalam banyak2 tol, tol ape yang bagi pahale?
aku     : ha? tol? err... tol kutip derma?
budak : salah.. jawapannye.. TOLla'al baaadruu 'alaaaiinaaa~~ 

*****

budak : sir, kenape sir tak pegi rehat?
aku     : i forgot my wallet. cikgu tak bawak duit. (padahal aku malas nak turon ke kantin... heee)

lepas 20 minit... habis waktu rehat.

budak : sir, kami beli nugget untuk sir. sir makan la.
aku     : hey... .. 


p.s; moral of the story... nakal2 budak pun, dia tetap utamakan cekgu dia. =') 

2 comments:

Anonymous said...

Kalau nak copy letak kad status FB boleh x?? Hehe

antara said...

wah. kemaen. bayar2.. hahaha. xD