Sunday, July 28, 2013

Iftar Jama'ie Blogger Perak (wilayah tengah) 2013


assalamualaikum! ^^ pekabor? dah abeh duit gaji beli barang raya? hiks

haritu!!


iftar jama'ie blogger perak (wilayah tengah) . tu tangan adib bytheway. =p


alhamdulillah... haritu, 21 julai 2013, bersamaan 12 ramadan 1434 hijrah, hari ahad.. kitorang berjaya menjayakan majlis berbuka puasa secara berjemaah dengan jayanya~ hahaha. ^^ syukur syukur! despite perancangan yang boleh dikatakan last minit jugak... iftar jama'ie yang sederhana dapat dilaksana - thanks to komitmen, bantuan dan sokongan semua pihak yang terlibat! uhuu.. terharu. =']

well, the journey began bila ada yang cakap "jom bukak puasa sama2!" set! teros kitorang jadikkan event ni "majlis berbuka puasa Blogger Perak (wilayah tengah)". dari situ kitorang gather member2 yang nak join, yang boleh join. then decide tarikh, masa, tempat etc. jadi, end result dia kitorang tetapkan satu weekend yang mostly semua free, makan kat restoran Sofina seafood kat persiaran inspen, gate 1 putrajaya.

sebagai insan yang ditugaskan booking tempat dan order makanan, aku kena la gerak awal. so izan dari kajang amik aku kat bangi pergi kedai makan. kitorang sampai sana kul 3. punya excited nak place order nih... sekali kedai tu pon tutop lagi daaa... facepalm kejap. haha. since tanak buang masa, kitorang gerak ke cyberjaya, amik rahim mesir, kawan izan. pastuh baru faiz roger cakap kedai dah bukak. ok excited balek. hahaha. pegi kedai, order2 semua, siap. baru pukul 4 lebeyh, banyak lagi masa. nak buat apa pastuh??


demonstrasi jalanan. haha. buat putu kacang weh! tradisional auumm~


since kitorang datang dari multiple lokasi, first thing first nak kena ensemble the army! haha. lepak alamanda putrajaya dulu beb~ ^^ so kitorang berempat pegi alamanda - meet and greet adib dengan hani kat sana. awal gak budak2 ni sampai. then tak lama lepas mini reunion tu, wawa pon sampai dengan kakak dia, dan kawan kakak dia. ohooii makin meriah! =) lepas lepak2 kat rasa tu, buat macam rumah sendiri... sampai lagi comrades daripada division setapak - shah alam. ada aim, qila, al, kawan2 al. lepas solat asar kat surau sementara alamanda yang dah macam permanent je aku tengok tu, baru laa kitorang gerak ke tempat makan~





kat sana!!

waaahhh... makin makin meriah!! dalam pukul nam setengah membawak ke pukul tujuh tu, baru la semua2 yang RSVP ada. wheee!! syok wooo~~ time tu my colleagues, athirra dengan syidah sampai... then tak lama pastu pikah, nisa dengan arip pulak sampai. cukup orang dah? belooommm... glad-fully 14 orang student inspen, yang aku ajor dorang kat sana dulu, pun sampai and join the party. hahaha. yeayy!! altogether iftar kitorang haritu ada 34 orang yang join. semua2 la, alhamdulillah~~ sonok sangat rasa! ^^




nampak tak senyuman yang terukir kat muka picek tu? ekeke

the everyone!

me with the INSPEN'S!
boys dah jalan dulu, tak sempat bergambor. wuu..



adik beradik sanak sedara blogger perak!!


 tapi tu la... masa tak berapa nak mengizinkan. sempat makan sama2, sembang sikit2 je... especially dengan those yang bukan budak2 blogger perak. uhuu... =( takpe la. semoga dalam masa yang singkat tu ada ikatan silaturrahim dan kemesraan yang terjalin sempena majlis sederhana di malam ramadhan yang mulia. ecewah! =p hehe... ada rejeki kita makan2 lagi okay? yay!!


and then?


lepas makan tu... kitorang pegi depan istana kehakiman kat presint 2 putrajaya. buat apa? apa lagi... bincang tentang masa depan lah! hahaha. takde lah. pegi rehat2, amik2 gambor buat kenangan. bukan selalu dapat gather reramai cemtu. hee... 

haa... with them friends i have, how could i possibly not be thankful? merci, Allah. gracias. alhamdulillah. =)


jakim . CEO . cekgu

dah macam poster filem/ cover album lak. ekeke



the we!


syukur sangat2 . segala perancangan dan urusan dipermudahkan. and may i say, it was a success!! taktau nak cakap hepi nya aku rasa camna. indescribable. hee... thanks.

special thanks to adib (adired studios) yang memang official photographer videographer editor er er er Blogger Perak. sampai abeh betri kemre dia kitorang punya lenjan. hahaha. ni hasilan beliau!!!



bagi yang cuba/nak datang tapi tak kesampaian... uhuu.. takpe la. nak buat camne kan. maybe lain kali insyaAllah. and to everybody; semua yang join terlibat secara langsung dan/atau tidak langsung. terima kaseh!! thank YOU!! ada rejeki kita gather2 lagi!!


till then

hahahahaha

3 comments:

haniekunie said...

jauh gak kita jalan dari putrajaya sampai ke alexandria.. haha.. melawat tempat rahim squared eh?

Some Tea along the road... said...

laa mai putrajaya awat tak habaq?

guess who i am? said...

i saw myself there
hihi kbai