About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Monday, February 14, 2011

14 Februari 2011

waaaaaaaaaaaaahhahahahahaha!!! hepi gile!!! apsal? bukan sebab arini V-day tau. aku xamek kesah pon psl so-called lovers celebration day ni. tapi, more importantly... arini hari 1st aku start praktikum chekgu!!! =D

bagun pepagi nih! kul 5.55 pagi. siap2 smart2 sket, solat suboh, start keta, straight to sekolah.

wheee!! memula hanto awal dgn foo ke skola dorg, then baru gi skola sindrik. dari luar compound skola nmpak cam luas gile. cam besar tau! skali da masok dalam... hee.. ad 3 blok je! tomei~ ^^

sampai2 terus gi pejabat, carik guru besor. gedebak gedebik gedebuk, jumpak la Pn Norizan a.k.a The Headmistress of SK Batu Maung tu.. pergh, vogue wa cakap luu... siap pakai blazer ha. tudung dia, golden you~ Valentino lagi. besinor je kalernye. hee.

borak2 kecik sket, then baru gi perhimpunan. it was held kat satu dewan terbukak ni, which is their only court permainan actually. oh, ada stage. hehe. aku da cuak dh ni, kang dipanggeynye bagi ucapan pekenal diri ke hape, mau gelabah bewok jadinye. naseb baek la harini ad pelancaran kempen budi bahasa & budaya cemerlang, so ada la persembahan bebudaknye. al kisah terlepas la aku dgn siti dari mengintroducekan diri kt perhimpunan. selamat~ ^^

on the way bersurai tu, leh plak chekgu2 ni ber-iraskan aku dgn sesape jgk la yg dorg rasa mcm aku.
"kamu anak yusoff haslam ka? rupa dgn gaya sama dah!"

"tu la, kak mah. tengok betui2 macam sapa tu... aron aziz? yg putih2 belakon tu"

ngahahah...aku senyum je la..gelak2 kecik...kang aku buat dono je terasa lak kan.hehek!

dh abeh tu, naek la borak2 besor sket dgn chekgu besor nye ha. uih, mesre. very welcoming la org kata. hehe. sembang punya sembang, sekali dia cakap kami kena pi sesi petang daaaa... aiyo~ walopon da expected, tapi aku still terkejut skit. hee... takpe la an, nak buat cmne. berkorban lah anda demi masa depan anak bangsa dan negara. heee

yang syoknye, kitorang dapat punch card masing2!! pergh!! terasa berkerjaya ouh! hahaha. lepas hepi2 tgk punchkad ada nama aku tu, jumpak lak PK1, tny psl jadual etc. arahannye simple -
"chekgu ambik sesi petang la ye, sebab pagi dah penuh. harini chekgu stay pagi smpai abis waktu. nanti rabu dtg petang, baru ambik jadual dgn penyelia petang, ye."

wallaoo! free la arini ek? haha. syok ho! nak lagi meriah kan... aku dpt tau skola ad wifi yg sgt la lajunye. nganganga~ memang kena bawak charger nset dgn lappy la lps ni, bateri cepat kong, asik online je memanjang. kikiki ^^

baru cadang nak gi makan nih, tetiba PK1 masuk library, pusat kegiatan guru2 praktikum cam ktorg nih. dia carik aku dgn siti. for? kelas ganti!!! wheee!! yeay!! masuk kelas!!! =D aku pny la excited, tapi berjaya jugak mengkontrol ke-excitedan aku tu dari menampilkan personaliti kanak2 riang aku ni. skrg kan dah chekgu~ ^^

keluar je dari library tu, selisih budak. "smekom chekgu"

"w'salam" aku jawab. pastu selisih lagi. dorg bagi salam lagi, aku jawab lagi. selisih lagi, jawab lagi. ouh! baru aku noticed! dulu mcm tu la aku pon bila jumpak chekgu2. bagi salam kat semua chekgu ouh! bezanya dgn arini... dulu aku bagi salam... sekarang aku jenuh menjawab salamm!! ngaaa!! rasa hepi cemana nk habaq tatau. haha. so sepanjang perjalanan keluor library tu, turun tangga naik tangga, tukar blok, sampai la ke kelas budak2 ni...berbakul2 salam aku terima dan balas. alhamdulillah.. semua tu doa tu. kan? ^^ sejuk je rasa. heee...

masuk kelas 5A (arif). budak ada 34 org semua. my task was to tolong dorg siapkan kolaj. sekali bebudak ni semua dh siapkan kt umah la... so basically takde aktiviti la kan? takde maknenye ye. gigih ni, aku perkenalkan diri, sekian sekian. lepas tu, ajar dorg nyanyi. waaargh!! hg mmg gilo, an.. hahaha.

stengah jam pertama abeh kat nyanyi2. nice. classroom was under control. pastu dorg rehat, pastu sambung balek lg stengah jam. haaa... ni la masanya duit aku digunapakai ke arah kerjaya. kena beli teaching aids beb!! hahaha. beli ketas lukisan utk setiap budak - nak buat aktiviti melukis dlm kelas, nk isi masa yg tinggal tu. aku igtkan abeh la...lingkup aku buat bebudak ni. rope2nye, deme lagi suke!! lagi senyap dan terkawal keadaan jadinye. haaa...best!

skali loceng bunyi daaa...tanda abes waktu. baru je nk step out kelas nih... ad budak panggil.
"chekgu Zack (huruf Z ye kawan2..^^"). rumah kami kenduri kemarin. ni ada (souvenir) lebih. chekgu ambik la."

nah ngko. dapat adiah. bukan sebijik.. 3 orang skali bagi adiah. memang betol pon door gifts. siap ada tag 'terima kasih' tu. dapat la aku dua gelas kaca kecik, dengan sebijik pasu kecik - potpouri. hehek

oh ya. kelas aku masuk tu ada budak kembar sepasang laki pompuan ek. style ouh!

dah abih segala tu...gi la makan kt kantin plak... ni kesah chekgu laen plak ek. tapi topik dorang tetap sama. aku ni iras2 either anak yusoff haslam, jehan miskin, or aaron aziz. haiyoo.. aku pon naik seram je dengar. muahaha. suke la org puji kan, tapi ni puji dari pagi smpai tghari ni.. cuak lak aku dibuatnye. hehek!

final hour kat skola. tatau nak buat ap nih. sekali bebudak praktikum program laen pon teringat pasal project dorg utk skola tu. dorang kne buat mural beb! dang!! macam tau2 je aku bakal tiba untuk memeriahkan suasana dan segenap dinding2 lesu skolah tu. hahahaha. apa lagi, capai pensel, pembaris, blok huruf segala, terus menuju ke dinding pertama. tugas aku nanti, lukis cecantik kt dinding tu! aku bakal serahkan bab mengkaler kat org laen supaya lukisan aku tu tak bertukar jadik terlampau Picasso dek ketidakretian aku dalam mengkaler. hahaha. ala, baru sketch sket2 je..hee

krrriiiiiiiiiiiinnnngggg~!!!! 1.20 dah!? lari!! mari menuju pejabat dan punch card dengan girang!!!

wheeeee!! hari pertama praktikum yang ceria! ^^

5 comments:

Anonymous said...

Untung kalau jadi orang hensem ni.
Kalau fail praktikum nnt boleh apply
masuk Parit Buntar Next Top Model
pulak ye. Good luck and all the best
for practicum!

Non said...

selamat bertugas kanipan.pray for me too.i pray for yu.haha

antara said...

haha. muchas gracias, amigos! and brother non. selamat bertugas jugak! i pray for both of us. ^^

EL90 said...

hahahhahahahha zack??cikgu zack??
cane leh dpt cikgu zack tu??
izit from zaffuan?hahha

antara said...

yes. Zack for 'Z'.. for zaffuan. =D