About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Sunday, February 27, 2011

Pra pertunangan

wehehehe... title alone boleh mengundang pelbagai spekulasi. silap2, tohmahan. hahaha...

it's not like what most of you think. im talking bout majlis pertunangan my best friend, faiz. heee..

nih rentetan kejadian. hari jumaat tu, kitorang semua kecoh, sebab baru dapat tau faiz nak bertunang hari ahad nih. hahaha. mamat ni pon sengal, last2 minit baru nak gitau orang. huhuu.. segan katanya. takpe lah. janji hg habaq kat kengkawan, kira ok la tu, ye paeh? ^^

so ari sabtu, yesterday, kitorang gerak dari penang gi balek rumah dia dulu. amik barang segala. yang pentingnya hantaran tu... home made beb~ asalnya aku dimaklumkan hantaran bertunang nnti lelaki hantar 7 je. pompuan balas 9. sekali aku gi umah dia... hambik kau. 15 dulang hantaran. hahaha. murah rezeki.. jiran2 sumbangkan sikit, sedara mara buat jugak... tambah2, jadi la 15~

gedebak gedebik gedebuk, gerak dari situ lak, terus ke gopeng. kena singgah umah pak sedara faiz ni plak. kat sana pon dah ada orang menunggu. jumpak la aku dengan sedara mara faiz lagi... nak konvoi la ni - ke pahang. dang! ropenye, 15 hantaran tu aku ingat dh banyak. sampai kt gopeng ni... ad lagi 5! hahaha. eh 6! haaa... melopong aku tengok. 21 hantaran semuanya. tapi balasnya tetap sembilan... so kira yang officialnye 7 je la...laen2 tu "undertable" kata faiz. hahaha

dh siap2 segala...kitorang berkonvoi la...naik cameron beb!! ikot jalan simpang pulai.pergh... siyes aku cakap, kalo tak pasai hal2 penting macam ni... tobat aku tak drive naik cameron. aku tak suka jalan dia!! bengkang bengkok melampau... aku tak tahan ouh....nak muntah~ huhu....penin.

tapi dah sampai cameron highland, penin hilang.. cuma ada satu perkara je lg yg bother aku. kesejukan melampau. waaaargh~ kulit saya sensitip ye dengan suhu... super sensitip. lagi bestnye, cameron sejuk sangat, and aku tak bawak baju kalis sejuk. brrrr.... camne la aku bleh lupa. =.="

pehtu dah sampai, ramai2 gi villa dahlia. parents faiz sewa epatmen utk kitorang menginap. layan ouh! besor rumahnye ha. kat situ semua makan ramai2. syok!! well, apparently sedara mara faiz kebanyakannya kenal aku, anak ramli pilus. heee... sepupu faiz sendiri tu kawan baek aku masa sekolah rendah. so aku tak la terasa asing sangat. aku pon kenal most of them. ^^

makan time. whoaa!!! lauk laen aku tak kisah. tapi ada lauk ikan goreng!! aku suka sangat. and paling best...ikan tu pakcik faiz yg kt gopeng ni yang menjala pagi sabtu tu! memang fresh ah. ikan sungai Kinta beb! terase teman ni orang perak bebenor. hahaha

malam tu, aku dengan faiz dengan dadu (sepupu faiz) gi round2 pekan brinchang and tanah rata. saja la nak jenjalan~... sekali pasar yang tetiap malam bukak tu... tutup! wuuu..tensen gile. lepas tu baru aku maklum, yang esoknya, ahad, sultan pahang nak mencemar duli, majlis pecah tanah untuk perumahan ke perhotelan ke aku tak sure. tapi majlis tu nnt buat kat pekan brinchang ni la. em..xpe lah.

so jalan2 sket... aku ended up beli snowcap handknitted tulis 'cameronhighland'.. haha. saje la, wat kenangan. haa.. kebetulan aku tak bawak sweater, so aku gi bundle, beli sweater terus. cari punya cari.... jumpak satu jaket kulit ni... lawa beb! kulit betol ouh. lamb skin. fit lak dgn badan aku. paling best....regenye cuma rm 20 je. bwahahaha. memang aku angkat aaa..^^

woot! aku nak cite panjang2, tapi nk kne siap2 dh ni. nk gi kuar 'date' dengan 'bakal tunang orang'... sementara dia bujang lagi... hahaha.

faiz! kalo hang baca entri nih... aku ucap... SELAMAT BERTUNANG!!! wlopon hang tengah dok kat sebelah ni... dan tengah tengok aku menaip. hahaha

oh ya. kepada readers, followers, pembaces... doakan kitorang selamat sampai ke sungai koyan, raub pahang. umah tunangannye, si siti nurbaya tu, kat sana. dan..doakan kitorang selamat balek ke maktab terchenta jugak. almaklum lah... orang darah manis ni banyak dugaan.. ^^

4 comments:

Ummu Fatihah said...

aminn...tumpang sronot tgk kengkawan bahagia~ :)

antara said...

yeah.. syok ho! ^^

Anonymous said...

Tahniahlah pd org yg bertunang. Semuga jodohnya hingga ke jinjang pelamin, insya-allah.

Apa fasal nampaknya org yg jd pengapit pulak yg terlebih 'over'?

Mungkinkah ini petanda bhw dia sendiri sudah patut kahwin?

antara said...

amik berkat.. ^^