About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Tuesday, March 20, 2012

Iklan Sebentar - Honda Hybrid Baru

lately aku noticed banyak kereta hybrid yang dibangunkan dan dipasarkan kat Malaysia. oh, now only we wanna go green


haha. bukan macam tu. sebelum2 ni kita takde teknologi hybrid yang mapan. now kesedaran tu dah mula timbul, jadi orang berlumba-lumba la nak pergi hijau. atas beberapa faktor, macam... nak jadi environment-friendly driver, dan .. nak jimat minyak (ini yang sebenor-benornye kelebihan hybrid. hehe)

kalo tak salah aku... Toyota yang mula2 bawak masuk model hybrid ke Malaysia. Toyota Prius yang kacak dan mahal tu. itulah! haha. kendian, bila nampak ada market kat sini, nama Honda pulak naik, dengan model Insight yang hensem dan mahal jugak. ^^

http://hybrid.honda.com.my/ 
kenapa mahal? sebab teknologi yang dibangunkan dan disumbat dalam kereta tu yang menjadikan sesebuah model mahal~ as if mahal for now je kot... lepas ni kena la buat murah2. sikit. =p

so buat korang2 yang rasa2 tengah cari kereta, dan agak2 berkemampuan, boleh la jenguk2 model2 Honda yang dimarketkan kat Malaysia baru2 ni. nah sket2 gambar dari http://hybrid.honda.com.my/ . enjoice!

tiga model utama; Insight, Jazz dan CR-Z
untuk spesifikasi penuh Insight Hybrid, klik SINI



Honda Jazz Hybrid yang luas dan menjimatkan!
untuk spesifikasi penuh Jazz Hybrid, klik SINI



Honda CR-Z baru yang sporty habes!!
untuk spesifikasi penuh CR-Z Hybrid, klik SINI


so apa lagi kawan2? gaji korang dah ribu-raban. rembat la satuuu~~ ^^

No comments: