About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Sunday, March 11, 2012

Hanya Sekepal Dua - Enam



ok... sebulan aku tak shave muka... naik janggut and jambang. bwahahaha. siyes. bangun pagi je mesti aku tengok cermin... pastuh tanya... sape la dia ni. ekeke


tapi tu sume dah berlaluuu... sebab? hm...

aku simpan jambang sebab nak nampak imej laen sket dari dulu2, biasa2. ye lah. konon2 nak nampak matured la sket. LOL. anyway, aku harap dengan jambang camtu, budak2 nampak aku ni macam someone yang garang!. takleh buat maen cekgu nih. gangster. mafia. yakuza siap! hahaha

tuu diaa... samseng kampung dusun. xD ni gambor bulan lepas. yang latest..aku taknak bagi view. hahaha


taaaaapiii.. sebaleknya plak jadi. aku nak wujudkan imej penjahat. imej cekgu yang makan budak. alih-alih... budak2 ni panggil aku ustaz plak. -____-" nak lagi #facepalm ? dorang cakap muka aku macam Ustaz Don yg kat TV Al-Hijrah tu... erk!

aku speechless.. taktau nak cakap apa. berbelah bahagi ouh perasaan ini. hahaha. ok, bangga tu ada jugak sikit2. sapa taknak dikaitkan/disamakan dengan orang yg terkenal kan? terkenal dengan kebaikan plak tu. alhamdulillah...hehe. tapi? tapi~~

bila aku tanya kenapa dorang panggil aku 'ustaz', jawapan paling common ialah "cikgu nampak macam ustaz Don". nampak, ok? nampak. dorang cakap berdasarkan rupa paras; bukan sifat or peribadi aku. --"

well.. personally, aku tengok muka aku kat cermin... takde la iras ponn... jauh je ha. mungkin cekung pipi je la kot. ekeke. tu yang aku pelik tu, camne la bleh budak2 ni nampak ustaz Don plak..

hm... sebenor-benornye, aku rasa kecik je diri ni. rasa kerdil sangat. tak layak kot, nak di-compare dengan beliau~... ok la, aku bleh terima budak2 panggil aku ustaz. mungkin sebab aku ajar tasmi' kot. dan aku terima tu sebagai satu doa - mudah2an aku jadi baik, elok macam ustaz2 jugak. ameeenn~ hehe. tapi segan laa weii~... ilmu agama aku tak tinggi. stakat tau yg patut tau je. tu pon tak cukup... perangai pon tak semenggah.. lagikan dipanggilnya ustaz? huu... tak layak~

so... aku amik keputusan... clear-kan jambang n janggut ni. huuu... baru nak bajet2 Orlando Bloom dalam Kingdom of Heaven... hahaha xD. takpelah. berangan teruk dah tu. ekeke. tapi kalo lepas ni budak2 still panggil aku ustaz.. mudah2an ungkapan anak2 kecil tu jadi satu doa yang dimakbulkan Tuhan... =)

wokeyh! setel bab 30 minit... eh!? hahaha =D

nah! kompilasi comel anak2 didik-ku. ^^

*****

aku   : what is the meaning of 'hungry?'
kelas : bird!

*****

aku        : sape tau maksud 'dark'?
budak a : itik!
aku        : salah. itik is 'duck'. dark maksudnya 'gelap'. now what does 'bright' mean?
kelas      : ...........
aku        : ok, lawan kepada 'dark' - gelap, apa dia?
budak b : ayam gelap!

*****

budak : sir, sir. kenapa sir ajar kami nyanyi? sekarang waktu muzik ke?
aku     : nyanyi kan seronok~ kenapa... waktu english tak boleh nyanyi?
budak : boleh. tapi bile kami nak belajar english sir?
aku     : sekarang kan english lesson?
budak : tapi sir ajar muzik kenapa?
aku     : *sabar an, sabar*... kamu salin cepat sikit boleh?

*****

budak 1 : sir, nak minum air!
budak 2 : sir, nak minum air boleh?
aku        : yes, boleh. okay class. listen. next time, kalau kamu nak minum air... tak payah mintak izin dari cekgu. minum je, cekgu benarkan. ok?
kelas      : yes, sir!
budak 3 : *angkat tangan* cikgu.. nak minum air..

*****

budak : sir, bolehkah saye keluar ke tandas...?
aku     : in english, please.
budak : sir, toilet

*****

budak laki X             : cikgu, Z menangis.
aku                           : Z, kenapa kamu menangis ni? kamu tak sehat ke?
budak perempuan Z  : Y cakap dia suke kat saye.
aku                           : Y, betul ke kamu usik Z macam tu?
budak laki Y             : saye cakap saye nak kawen dengan dia. tapi bukan sekarang. saye tunggu dia besar
aku                           : hoi! kecik2 dah memandai nak kawen lah, itu lah ini lah. buat keje rumah pun tak siap, gedik nak kawen.
budak laki X             : cikgu, sebenarnye Z suke kat saye cikgu, tapi saye taknak dia. mak ayah dia garang
aku                           : sudah! bagi kawen tiga-tiga sekali baru tau
budak laki W            : tapi ustaz, mak saye cakap pompuan tak boleh kawen ramai2.
aku                           : ...

*****

budak 1 : hai cikgu azhan! 
aku        : hai~
budak 2 : hai cikgu hot~
aku        : hoii!!

********

'chatbox' yang aku rampas dari budak. LOL! gangster seh! xD

2 comments:

Ivory Ungu said...

hillarious!!

Ivory Ungu said...

hillarious!! Sangat gangsta yang last tu..lols