Friday, June 1, 2012

May Le Wish En Grantise

assalamualaikum~

hello para tunang orang, bakal suami-isteri dan future mummy-daddy. sehat? =D

bulan may dah abesh! hari ni masok bulan baruuu~~ jadi... jadi... jadilah koko crunch!! haha. ok tak lawak. -____- em... setiap orang ada kehendak dan keperluan, kan. so.. memandangkan aku ni pon seorang orang.. maka tak terkecualilah daripada nak memiliki benda2 duniawi ni.

jadik... moh le sesame kite tgk teman punye wishlist ye... =)

first..

Louisville Slugger pitcher/infield glove

memandangkan aku dah dilantik jadik juruletih (haha) team softball sekolaahh.. so adalah wojib bagi aku ada glove sendirik. ini keperluan tau. iye, bukannye sekolah tak bagi guna yg sekola punyaa.. tapi.. lebih selesa rasanya kalo ada equipment sendiri. kompem2 aku jaga elok2... hahaha =p



second

Xbox 360 Gears of War limited edition

yeaahhaa... ini kehendak ni. bukan keperluan. ekeke. siyes.. seumo idop aku.. tak pernah lagi la aku beli sendirik console for gaming. ok tipu. pernah... zaman2 SNES dulu tu. yg game pakai 'tape' tu. hihi... tapi sejak2 wujudnya PlayStation yg mula2 tu.. sampai la yg paling latest skrg ni.. takde pon aku beli mana2 konsol. so... itulah. teringin... hihi~



third

Hohner chromatic harmonica

alritey... memang aku dah ada harmonika. tapi kan... aku ada jenis diatonic. mengidam sangat nak ada yang chromatic punya (wlopon tak tere pon main...=p) haha. ngade je lebeyh ni, pandainye idak jgk. hihi~ apa beza chromatic dgn diatonic? em... cer korang google. tak pandei le nak eksplen.. hokhok. ^^"



fourth

le white tuxedo

uhuuuu.... nak satu suit puteh/cream... T____T siyes .. teringin sgt nk pakai satu set suit putih ni, dgn sepatu puteh. just look at the garment.. nice kan? santek tak? lembut je nampak. wuwuuu~~ ok ini kehendak, bukan keperluan. celah mana laaa nak pakai ni sume... kannye ad nak attend grand2 dinner bagai ke hape... kalo da beli, nanti simpan dalam gobok je watpe kan? membazir je... orang kata laaa~~ hikhik



fifth


tah-daaaahh!! ape tu ape tuuu?? hihi.. itulah LEGO. hukhuk... aku memaaaaang nak sangat2 ada set lego. tak banyak pon.. dapat satu set jadi laa.. kecik2 dulu punya nak beli lego.. sampai guling2 nangis kat lantai supermarket tu.. tapi tak dapat jugak.. sebab tak mampu. so dah besor2 ni.. agak2 mampu la sket... nak qada la hajat yang tak kesampaian dulu tu. wheeeee!!



sixth

Nike football

THISS!!! i know.. aku sangat amarekaaaa... but what can i do? i just love them sports. hihi... but yeah. aku naaaaaaaaakkk sangat2 ada bola nih. American football. bukan bola rugby tau! haa... aku pernah pesan kat a friend of mine yang dulu study kat States, belikan aku bola ni. tapi... maybe takde rezeki aku kot... so sampai sekarang aku dok simpan niat, hajat dan hasrat.. nak ada bola ni sebijik.

my personal request.. sesape yang pegi Amerika.. for whatever purpose pun.. tolong belikan saye bola ini boleh? i'll pay for it. really. seriously. hehe... please ye? ye? ^^



soooooo..... far itu je lah kot benda2 yang aku mengidam. hihi... kalo nak listkan semua.. memang la banyaaakk.. tapi yg enam ni pon dah kira mengada-ngada daaahh. ekeke xD anyhow! insyaAllah aku akan berusaha utk dptkan jugak ap yang aku nak nih. 

kalo korang nak tolong jadikan kenyataan ... aku saaaaaaaaaaaaangat2 hargai!!! hahahaha ^^

2 comments:

Anisa Hang Tuah said...

white tuxedo paling style oi!
kalau kau pakai mmg segakkkk -_*

antara said...

kan? aku nak dapatkan jugak itu! hahaha

gracias!! ^^