About Me

My photo

life is short . don't shorten it

SOCIALIZATION

Thursday, June 21, 2012

Hanya Sekepal Dua - Sebelas

Assalamualaikum! Ogenki desuka? ^^



Huio... lama kot aku tak update siri sekepal dua nih. al maklum lah... bizi ngalahkan menteri yang sebok berkempen demi pilihanraya yang akan datang. ohok ohok. =D

minggu lepas... minggu first persekolahan lepas cuti pertengahan taon. yeah, i have to admit - i missed those kids. hahaha. tapi tu la. masuk2 kelas je, first day dah kena trollolol. dorang buat apa? hee...

standard la cuti skolah kan banyak kendurik. and happened to be kazen aku pon kawen gak masa cuti aritu. so... dah jadik kebiasaan - asal kendurik je, mesti aku dan sedara-mara sepupu-sepapat aku semua akan berinai. *wink wink* hahaha

selalunya aku berinai sepuloh jari! memang wajib orang tanya - ni sape yang kawen nih. hohoho. aku memang. bab berinai taknak kalah. =D tapi kali ni... stok inai sikit.. wuuu~ so terpaksa berinai 3 jari je.. tu pon sebelah tangan. haih~ sedeyh.. =p 

bila bukak skola... inai tak ilang lagi. so... korang agak2 aku leh ke sorok inai tu daripada budak2? hee... senyum je la melayan soalan2 dan tuduhan2 tak berasas dorang. ekeke. japgi korang baca. senyum jugak! ^^


lepas tu.. masuk pulak minggu ni. hyper bizi weh... dengan temasya sukan tahunannye. sukaneka sukaneki sukaneko sume ada dalam minggu ni. sampaikan sabtu ahad ni takdenye bercuti sebab nak langsungkan acara tu. nak buat macam mana... itu je masa yang ada.

tapi ralat sket la.. orang len dok kecoh2 bermeriah sakan dengan budak2.. aku lak demam dah 5 hari direct tak kebah2 lagi. ada la beransur pulih, tapi saket tekak pulaaakk... langsung hilang suara kot! wuwuu...

anyway, aku pegi jugak skola. ngajor jugak la perit2 pon. ntah budak paham ke tak... huhu.. then hari ni, skola buat open day. hari interaksi akademik. bahasa mudahnye, hari ambik repot kad. and tanpa segan silu aku quote diri aku sendiri; 

"Open Day - where parents bad-mouth their children to hear teachers good-mouth them in return.

and that's sooooo true. hahaha

open day adalah hari paling sebok bagi guru2 kelas. well.. so to say sepatotnya aku tak sebok sangat la sebab bukan guru kelas. namun! chewah... ada je parents yang nak jumpak personally, nak tanya pasal anak dorang dalam kelas - especially berkenaan performance dalam subjek yang chekgu tertentu ajor...

yesh. ada la jugak parents yang carik sape la yang ngajor bahasa omputeh kat anak dia nih. ahaa... so aku pon terbizi la sket2~ ^^ tapi! tapi sonok! sonok tengok gelagat budak2 tu bila depan parents masing2. macam2 perangai. hahaha... nak je aku bantai gelak, tapi kang tak sopan lak. hihi~

so! aku nak share sket2 dengan korang, perbualan2 dan situasi2 yang memang golden dalam 2 minggu nih. hehe... sori la terpaksa update awal dari kebiasaan - fresh lagi nih. LOL


*****


budak a : sir, sir dah kawen ke belom?
me         : kenapa kamu tanya?
budak b : sir, cakap la... dah ke belum~
me         : why~
budak a : sir pakai inai tu..
budak b : sir tiap2 kali cuti sir kawen ke?

*****

budak : ticer, kenape ticer pakai inai macam kakak saye?
me      : kenapa? tak boleh ke?
budak : kakak saye pun pakai inai. tapi saye tak nampak ticer pun mase die kawen.
me      : err.. kamu cakap apa ni...
budak : ticer, toilet.

*****

budak 1 : wei sir dah kawen la. sir pakai inai.
budak 2 : ha'ah! sir tipu cakap sir tak kawen lagi. mak saye cakap orang dah kawen die pakai cincin!
budak 3 : wei mane ade la~ sir baru bertunang laa~ kan sir?

*****

budak : ustaz haritu saye nampak ustaz kat tv.
me      : ha? bila?
budak : ade haritu. dalam masterchef. azhan miskin. ustaz kan!

*****

budak A : sir, baby sir name ape?
me          : hoi bila pulak saya ada baby??
budak B : haritu C cakap sir dah dapat baby, sebab tu sir tak masuk kelas haritu, sebab sir pegi tengok isteri sir kat hospital.
me          : heh? sape isteri saya?
budak B : Neelofa
me          : hooooooooooiiihh!!

*****

parent : chekgu, anak saya ni macam mana dalam kelas?
me      : dia ni... cerdik. tapi malas sikit gayanye... buku tulis tu belum sampai separuh pun..
parent : oh. yeke. lagi chekgu? (sambil cubit belakang anak dia...)

*****

parent : dia selalu mengadu kawan dia curi buku dia. saya pun tak tahu kenapa kawan2 dia selalu buli dia, cikgu.
me      : oyeke? buku apa tu? saya harap buku yang kena curi tu buku English dia lah - sebab dalam 5 bulan ni, dia cuma hantar buku untuk disemak sekali je. itu pun tak siap, encik. 

*****

parent : kau dengar tak cikgu azhan cakap apa? banyak buat latihan. siapkan keje rumah.
budak : abah la. dengar tak sir cakap ape? tolong adik buat latihan, keje rumah. 
parent : menjawab, menjawab! 

*****

parent : terima kasih ye cikgu.
me      : sama2 =)
budak : ustaz! kakak saye kirim salam
parent : bila masa kau ada kakak??

*****

ibu      : anak saye ni asik cakap pasal cikgu je. selalu dekat rumah tu dia cakap cikgu ni kawen dua. maafkan dia ye cikgu.
me      : eh takpe puan. biasa dah tu. budak lagi, ikut faham dia je.
budak : betul ma, sir dah kawin. cuti haritu. macam ayah.
ibu (dengan aku skali ter-latah) : HA!?


4 comments:

cik ayuri said...

suka suki jadi cikgu. klakar :)

MissButterfly said...

Alolololo~ comel nya. Parents n students sama je. Wakakaka =P


Lama dah tak baca sekepal dua, tergelak kita dibuatnya. Hehe =D

Nana Liyana said...

LOL! nasib x tsembur mknn dalam mlut ni. comel je baca kn.

antara said...

hahaha... part seronok je haa.. part penin kepala, takde la nak tulih sini..

ekeke xD