Monday, June 11, 2012

Setengah Hari Di #TwtUpKami!!

homaaaaiii!! tercapai jugak impian aku nak gi #TwtUpKami nih. hahaha. sori la ter-hashtag jugak.. dah biasa taip cenggitu kat twitter.. hehe~




okeh! bagi yang tetau pedia tu #TwtUpKami (bleh folo dorang kat @TwtUpKami ) ... aku citer sket2 je. hehe..

asalnye daripada perkataan "meet up" iaitu perjumpaan. tapi, istilah tu disuaipadankan dengan twitter dan tweet, so dia jadi "Tweet Up". diringkaskan, jadilah TwtUp.

tujuan utama TwtUp ni adalah untuk pengguna2 dan pemilik2 akaun Twitter (yg digelar Tweeps) berkumpol dan berjumpak sesama dorang. inilah event yang menjumpakkan followers dengan followings - the place where strangers become friends. ^^

sebelom2 ni banyak dah event TwtUp ni. yang mula2 sekali aku tau.. ialah #OctTwtFest, tahun lepas. then ada #TwtUpKaseh, #TwtUpJohor, #TwtUpIpoh, dan yang paling latest sebelom hari ni; #TwtUpCampus. kalo boleh aku nak pegi semua event twtup ni.. tapi apakan dayaa~~ non-mamphooo.. haha. so, pegi yang mana sempat je. ^^

okeh. sebabkan aku banyak sgt amik gambo arinih.. so bior gegambo je yang menggamborkan ke-best-an #TwtUpKami ni. banyak sgt gambo! hahaha



ini gambo memula aku snap masa sampai kat stadium. yeppa... dorang tengah langsungkan event #TJfutsal dgn #YBsCanJump. cuaca baek! alhamdulillah~ ^^

actually... aku nak main.. tapi takde team. sedeyh kot.. =( err... basket ball ye. haku tak pandei main bolaa.. futsal... phailed tegar. ekeke



ahaaa~ ni gerai feveret aku. comel gegilos katun kertas yang dorang buat ni. apekenama kedai ni ntah. alaaa... lupa lak tengok details. hokhok

korang nampak tak yuna tu? lol! almost sejibik. hiks xD encik pe,buat katun kertas; figura abam Maher Zain satuu!!



aku pusing2 kat booths yang disediakan.. terjumpak la pulak booth yang 'go green' nih. ok, obviously aku tertarik dengan nombor 21 tu je. tu je sebab aku datang participate kat booth ni. bhahaha. jahat gile. tu! kempen kesedaran. aku tulis jugak tau! hihik ^^

huio.. aku baru perasantan.. aku sorg je pakei ketas kaler biru lembut tu? alolo.. terasa spesel kejap. lepas tu foreveralone laahh~ xD



ahaaa... sini.. aku tak singgah langsung (ok tipu.. aku stroll slow dpn booth ni 2-3 kali jgk kot..) just amik gambo je. lawa cupcakes yg dorg buat. tengok novel2 picisan pon adaa.. tapi aku tak baca novel melayu sangat... so tak berapa drooooll sgt la tgk buku2 tu.. hokhok

ok update. takde la picisan. itu ayat aku nak cover line sbb tak berani jenguk buku2 tu dari dekat... bagi aku penulisan dorang2 ni kreatif. cuma aku je dah tua... tak reti nak suaipadankan dgn genre dan gaya sastera moden nih. ahaks~ nak je beli, tapi.. tapi.. seganns... =p

mohon Anisa Hang Tuah segera menjadik penulis buku. moga kau bisa merobah persepsi ku terhadap buku2 cerita dalam bahasa melayu. =)



wheee!! ini fevret aku! tapi nak beli tak mampu la pulaakk.. seketul rm 25... wuwuu~



yeaaahh!! gerai feveret jugak. booth Ukulele Malaya beb! kat sini memang cara lah buat geng2 MUGers semua. tapi sayangnya time aku kat sini, tak ramai lak budak2 MUGers yg ada. attoii~ camne nak nek stage nih. lol!

tu kat blakang tu, si Amalina Yaakob kot. hahaha



lukisan dan tulisan di papan. quotes yang ditulih memang powderful. . suke2!



ini klasik broooo!! mana kau nak cekau tin rokok cmni daaaahh... sume 80's 90's je nih... pergh... kalo aku kayo, aku samabar je semua. collectors item kot ni. erm, harap maklum; aku memang penggemar klasik dan vintage tegar. hahaha



ini! ini!! beliau lejen!! kenal tak? mesti la korang kenaaaaaall!! Andy Flop Poppy in da hoooooooouusse!! hahaha. pergh.. dia nyanyi 4 lagu yang memang signature dia dan Flop Poppy lah. crowd, audience sume nyanyi sesama. rindu sama Andy!!

erm.. actually ramai je lagi artis laen kot... tapi aku tak cara sangat yg laen2. so... takde la pulak aku amik gambo bagai. ehehek.

oh! aku berbajet-bajet nak dapatkan siggy Andy utk ukulele aku. masalahnye masa aku kejar beliau tu... pen marker plak tak daaakkk... attooii~~ moral down teross.. misi gagal. wuwu~~ T___T



alrite alrite. ni sume org kenal kot. hokhok. masa ni aza dengan yaya baru sampai. so kitorang baru gerak2, round2 slow2 kat satu row booth ni. kebetulan ada brader tengah sepak bola kat booth Team Malaysia. lepak la tengok kejap..

tetiba aku nampak ade abam usung kemera besor2 atas bahu dia.. eh? ikot sape pulak. nak shoot sape.. tgk2... tudiaa.. Pak Nil (Aznil Hj Nawai) dengan sportingnye nak coba sepak bola kat situu~ woots! memang selamber lah dia buat coverage TwtUpKami cenggitu. agak2 ad shoot masok 2-3 second tak muka kitorang? hahaha



tah-daaaaaaaaaahhh!! nilah namenye TwtUp!! hahaha. on the left - the one with the generous smile tu; @ilyanafauzy. and the model-like gadis bertudung hijau pastel tu; @diaNURhidayah

siyesly aku tak bajet pon nak dapat jumpak dorang kat TwtUpKami ni. last2... wahahaaa! miracle!! dorang bersusah payah datang jugak ke stadium. siap ada yang tersalah event - terpergi kat upacara keagamaan yo!  bhahaha xD sampai jugak bebudak ni kat event yang aku dok racun kat twitter aritu. ekeke. yeay! thanks le girls! *winks* ^^



tinggi seh cik nurse kita nih...



sampaikan aku berdiri satu step tinggi daripada dia pon... still nampak pendek! bhahahaha xD bapak la terasa rendah diri sungguh haritu.. LOL. ok la tuu.. kalah dengan model.. apedehall~~ hakhak ^^



pose taknak kalah kan kau an... hihi~



dalam banyak2 aktiviti yang kitorang join... ini paling aku ingat. hahahaha. aku, yaya dgn aza pegi ngendel2 kat booth TwtUpIpoh. dorang ad buat speed dating tau!

malas aku nak ckp speed dating ni cmne. senang citer, game ni sesuai utk tambah kenalan. ngorat2, test2 water boleyh lah. hihik!

al kisahnye petugas kt booth ni ajak kitorang bertiga join speed dating. woh! memang tak la kan~ si aza tu tunangan orang. si yaya ngaku dia da kawen. aku? hihi... nak join ke tak.. same banyak. last2 aza cakap aku anak 2. bhahaha. teros aku ckp 'yes'. sengal tak. ekeke xD


itu satu hal. ni hal laen pulak. kitorang main permainan tradisional/kanak2 wehh!! main apa?? main tudung botol (ceper) dan lawan pemadam. hohoo!

memula aku layan si yaya nih maen tudung/tutup botol. maybe dia tak biasa main or tak selesa berbaju kurung cmtu... so dia tag team dgn aza.

pergh.. kencang la pulak si aza nih! aku elok2 leading points.. bleh pulak dia kejaaarr.. hokhok. sedikit cuaks. tapi rejeki aku kot.. or memang aku tere lebeyh sket - aku beat dia dlm game jentik tudung ceper tu... wheee!

lepas tuh.. lawan pemadam pulak! bhahaha. ini lagi sengit! neck-to-neck kot kitorang punya point. aza siap nak cantas aku lagi. last2 minit tu! dah 8 sama. tapi nasib aku (macam biasa) tere lebeyh sket berbanding yg laen... (bhahaha.. nokharooommm bangga nak arwah xD) . so aku menang lagi! 10-8 skor akhir. wheee! ^^ thanks aza! good game, good game. hahaha 



oh ye... sebagai pemenang.. aku dapat hadiah. taknak tanya mana hadiah tu? =____= dorang rembat.. hahaha. xpe je, the fun i had was more precious tho! ^^


sebelom kitorang blah... ada satu event yang aku paling ingat. kitorang bertiga pegi kat booth Creatifat.com ni. time tu dia jual stiker . sekeping dua hengget. tu, sila tgk gambor aku dgn aza dok pegang ketas tu... stiker tu la.

brader jual stiker tu cakap... kalo beli sekeping stiker, bleh stand a chance to win seratos hengget!! wohoo! aku pikir... macam best je. haha. lagipon, ada la reason aku nak beli stiker yg santek tu tanpa rasa membazir atau bersalah. hihihi. so sembang punya sembang.. dapat la aku bargain.. 3 keping utk lima hengget! yeay! thanks lah Creatifat! ^^

camne nak menang seratos? aku tanya. dorang pon eksplen... --> kena beli stiker, then amik gambor dgn stiker tu, then twitpic kat twitter beserta hashtag #creatifat. malam karang dorang akan pilih gambor mana yg nak dijadikkan pemenang.

aku dengan aza dan memang rivalry dah ni. seratos punya pasal. bhahaha xD kitorang pon snap la gambor bebanyak guna blackberry masing2. pastuh kalut nak uplod.

tapi tapi!... bb aku abes betri dooonn!! waduuuhhh.. bapak tensi giler. T___T sempat snap gambor je. pastuh xleh nak twit, sbb betry too low for radio use. xleh tarik line.. ah sudah. si aza dgn yaya tu dah gelakkan aku dah. hepi je nk tgk aku pudah peluang. hahaha

last2 aku merayu kat si azaa... tulung lah.. benarkanlah aku pinjam nset dia kejap.. nak twitpic gambo tu. hihi.. tak malu. =p lepas kena torture dengan budak2 ni.. (especially tuan punya bb la...) , dpt la aku pinjam bb beliau~ yeay! siap blutooth gambor ouh! punya semangat nak menang ni. lol! tapi somehow tuan punya bb lagi advance kot... aku twitpic sekeping je... dia twitpic 2-3 keping! siap gmbo picnic pon nk dgn stiker tu. hahaha

gedebak gedebik gedebuk... abeh la seharian kitorang jejoli kat TwtUpKami tuuu... yeay! hepi much! ^^ lps magrib, aku hantor budak2 ni balek umah. tu pon ade kesahnye.. tapi malas nak citer ah. ekeke

lepas hantor dorang balek.. aku pon balek la jugak. sampai je kat umah.. caj bb.. check twitter. eh? ehh?? ada twit dari insan tak dikenali.. err.. eh? creatifat??



tudiiiaaaaaaaaaa!! sungguh tak sangka! hahahaha. aku mcm tak caya weh! siyes! tekejut aku tengok ayat 'bertuah' tu. pergh... memang bertuah la kot! gambor yg aku twitpic tu dorang pilih sbgai pemenang. wohooooo!!

memang tak caya beb. tapi tu la. rezeki kot. berkat buat baek kat orang, hantor dorg selamat balek umaahh.. hihihi. ^^ yep. aku menang competition yg aku sesaje join sonok2 tu. (padahall...) hahaha xD alhamdulillaaahh~ =] thanks @nazruliqkhwan! ^^

so kepada anda @ilyanafauzy, thanks for many things, everything. especially part pinjamkan bb utk tweet tu. hahaha. dan @diaNURhidayah, thanks jugak sebab anda membuktikan anda memang tinggi ya amat... cik nurse yang model! woots! haha

all in all.. i had a great time kat #TwtUpKami sabtu tadi. special thanks to aza n yaya for coming joining me there. igtkan dah foreveralone dah ... nsb korg ada. hihi. super fun!! and to evryone yg pegi TwtUpKami, korang memang caraaaaa!!


p.s; aku ada mention tak @NajibRazak .. dear Perdana Menteri Malaysia hadir ke TwtUpKami ?? beliau simple like dimple je. ahaks! thanks Mr. Prime Minister! ^^

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

a'an comel!!

elee! kau bukan tanak tgok novel tu tapi kau malu dgn awek yg jual cupcakes tu!! cun kann

heheh

jgn ckp nocel picisan
sbb aku nmpk dlm gmbr kau ade buku wani ardy hehehe!
she's a creative writer

antara said...

hahaha. mnade aku comel. *tersipu-sipu* lol!

kau nih! nampak aje! xD takdelah. ayat picisan tu nak cover line je. aku nak je sambor tulisan2 cenggitu. kreatip! aku sukaa..

cuma.. seganss kt cewek2 itu ya.. haha. takde la cun mana pon. kau hensem lagi. ^^

sila cepat jadi penulis, nis!

Y a Y a said...

malu oiii pergi upacare ehem2..bhahahhahahahhahah:P neway sy nmpak amat sweet disitu(padehal rase nk ku bukak bju kurung itu disitu:P)

antara said...

agak2 la kot nak sesat... memang lejen ah! lol! xD

Anonymous said...

macam best lah event nih! satu hari nanti nak g ;)

-ki